Artiştii plastici, înghesuiţi în câţiva metri pătraţi

Artiştii plastici, înghesuiţi în câţiva metri pătraţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cea mai proaspătă expoziţie deschisă la Sala „Nicolae Mantu” a Galeriilor de Artă a pus pe tapet şi o problemă veche a filialei locale a Uniunii Artiştilor Plastici (UAP). Salonul de iarnă al membrilor UAP Galaţi, ultima expoziţie din anul 2010, vernisată joi seară, a scos în evidenţă lipsa acută a unui spaţiu expoziţional pe măsura activităţii artiştilor.

„Galeria este totuşi mică pentru numărul mare de artişti gălăţeni şi poate la anul vom face rost de un nou spaţiu pentru a prezenta acele expoziţii de atelier ale pictorilor”, a spus, în deschiderea salonului, preşedintele UAP Galaţi, Aurel Manole.

Şi criticul de artă Mariana Tomozei Cocoş, care a salutat varietatea de stiluri şi a evidenţiat predominarea peisajului, ca temă abordată, a vorbit despre necesitatea unei galerii mai mari pentru artişti. „Este o expoziţie bogată, în ciuda spaţiului restrâns, şi e una care are ce să comunice vizitatorilor”, a spus criticul de artă, menţionând că o serie de lucrări nu şi-au mai găsit loc pe simeze, tocmai din lipsa spaţiului.

La rândul său, vicepreşedintele UAP Galaţi, Gheorghe Andreescu, a salutat prezenţa unei noi generaţii de artişti, absolvenţi ai Facultăţii de Arte de la Universitatea „Dunărea de Jos”, iar o absolventă a unei facultăţi în domeniu, Ana Manole, a adus un plus de frumuseţe serii, cântând la flaut.

CITEŞTE ŞI  Casă pentru arta plastică

Citit 2851 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.