Gălăţeni pe scena Festivalului "Gulliver"

Gălăţeni pe scena Festivalului "Gulliver"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe scena Festivalului „Gulliver” au urcat, luni, păpuşarii gălăţeni, cu spectacolul „Cocoşul năzdrăvan”, adaptare după „Punguţa cu doi bani” de Ion Creangă, în regia inspirată a Luminiţei Iordănescu, scenografia deosebită semnată de Daniela Drăgulescu şi pe muzica extraordinară a lui Dan Bălan.

Un spectacol vesel, proaspăt (premiera a avut loc la sfârşitul lunii iunie), în care personajele sunt atât marionete cu tijă şi fir mânuite de actori la vedere cât şi personaje în mărime naturală: povestitorul „Povesticocosiculescu”, interpretat de Stelian Stancu şi simpaticul cocoş năzdrăvan, interpretat de Eduard Şişu (ca marionetă, el este mânuit de Elena Sterian). Copiii spectatori au intrat în joc, au dialogat cu povestitorul, au strigat şi au aplaudat din toată inima, mai ales la nunta finală dintre cocoşul moşului şi găinuşa babei (în varianta gălăţenilor, povestea are un final fericit, morala fiind aceea că nici o avere nu e mai de preţ decât un prieten şi un vecin adevărat).


 

Programul Festivalului

Cea de-a 19-a ediţie a Festivalului „Gulliver” continuă mâine, la ora  10,00, cu „Frumoasa adormită”, spectacol al Teatrului pentru copii şi tineret din Baia Mare; la 12,30, „Capra cu trei iezi”, producţie a Asociaţiei ATARAXIA din Râmnicu Vâlcea, iar la ora 14,00, „Neîndemânaticul din Vertep”, prezentat de Teatrul Bavka Uzhgorod din Ucraina. Primele două spectacole vor fi prezentate în sala mare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, iar cel de-al treilea, în sala Studio.


 

Citit 4347 ori Ultima modificare Luni, 31 Octombrie 2011 23:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.