Premieră muzicală de excepţie: Felicia Filip va concerta la Galaţi

Premieră muzicală de excepţie: Felicia Filip va concerta la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Una dintre cele mai cunoscute soprane din România va concerta la Galaţi, în zi de sărbătoare, pe 1 decembrie, la Teatrul Muzical „N. Leonard”. Spectacolul, care va începe la ora 18.45, este organizat în colaborare cu patronatul IMM-urilor Galaţi, Primărie şi Camera de Comerţ. „La cererea celebrei soprane, în deschidere va cânta Maria Cristina Crăciun”, ne-a declarat Nicolae Filimon, preşedintele IMM-urilor din Galaţi.
Născută pe 20 martie 1959, la Slatina, Felicia Filip şi-a început studiile muzicale ca violonistă. A devenit studentă de canto la Academia deMuzică din Bucureşti. După absolvire, s-a angajat ca solistă la Opera Naţională din Capitală. Cariera internaţională a început-o în anul 1991. Prima apariţie a avut-o la Basel, în Elveţia, după care a cântat pe multe scene din lumea întreagă. Tânăra soprană a fost încoronată ca "Noua regină a Traviatei", rol pe care l-a cântat cu o muzicalitate ieşită din comun şi cu puterea interpretativă a unei mari tragediene.
Felicia Filip este unica solistă de operă din lume care a câştigat toate Premiile Mozart, atât în 1983 la Barcelona, cât şi în 1987 la Viena şi în 1991 la Toronto. Ea este totodată prima cântăreaţă de operă din România care s-a asociat cu o trupă rock - Iris - în proiectul rock-simfonic "Athenaeum".

 

 

 

Citit 5373 ori Ultima modificare Luni, 28 Noiembrie 2011 18:28

4 comentarii

 • postat de @bebesohn
  Joi, 01 Decembrie 2011 02:36
  Stim cum se prepara dulceata, aroma,densitatea ei (cupa Ford)si culoarea.Aia cu una ,doua ,s-au trei prune pentru musafiri.Dar ,oamenii reclama pe cei care se ling pe degete ,in vazul lumii .(adica fara rusine),
  0
  0
  Raportează
 • postat de bebeson
  Miercuri, 30 Noiembrie 2011 17:08
  Melinte e un manager iar contractele se semneaza intre manageri, cu mult timp inainte si dupa multe negocierinu intre croitoreasa, masinist, tamplari si manager celebru.
  Si inca o chestie, nu mai scrie cu litere mari in mijlocul propozitiei!
  0
  0
  Raportează
 • postat de CRISTIAN MIHAILESCU regizor de opera
  Marți, 29 Noiembrie 2011 22:32
  Onorata DOAMNA are un MANAGER la fel de celebru.Valoric, ce treaba are Melinte?Aaaaaa,ca raspunde la Centrala telefonica!?!.
  0
  0
  Raportează
 • postat de bebeson
  Marți, 29 Noiembrie 2011 20:54
  Pe Felicia Filip cine a adus-o sa cante la Galati, golanii de masinisti sau Melinte?
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.