Premieră muzicală de excepţie: Felicia Filip va concerta la Galaţi

Premieră muzicală de excepţie: Felicia Filip va concerta la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Una dintre cele mai cunoscute soprane din România va concerta la Galaţi, în zi de sărbătoare, pe 1 decembrie, la Teatrul Muzical „N. Leonard”. Spectacolul, care va începe la ora 18.45, este organizat în colaborare cu patronatul IMM-urilor Galaţi, Primărie şi Camera de Comerţ. „La cererea celebrei soprane, în deschidere va cânta Maria Cristina Crăciun”, ne-a declarat Nicolae Filimon, preşedintele IMM-urilor din Galaţi.

Născută pe 20 martie 1959, la Slatina, Felicia Filip şi-a început studiile muzicale ca violonistă. A devenit studentă de canto la Academia deMuzică din Bucureşti. După absolvire, s-a angajat ca solistă la Opera Naţională din Capitală. Cariera internaţională a început-o în anul 1991. Prima apariţie a avut-o la Basel, în Elveţia, după care a cântat pe multe scene din lumea întreagă. Tânăra soprană a fost încoronată ca "Noua regină a Traviatei", rol pe care l-a cântat cu o muzicalitate ieşită din comun şi cu puterea interpretativă a unei mari tragediene.

Felicia Filip este unica solistă de operă din lume care a câştigat toate Premiile Mozart, atât în 1983 la Barcelona, cât şi în 1987 la Viena şi în 1991 la Toronto. Ea este totodată prima cântăreaţă de operă din România care s-a asociat cu o trupă rock - Iris - în proiectul rock-simfonic "Athenaeum".

 

 

 

Citit 5513 ori Ultima modificare Luni, 28 Noiembrie 2011 18:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.