"Provizoriu", de Cristian Mungiu, în Top 100 al celor mai aşteptate filme din 2012

"Provizoriu", de Cristian Mungiu, în Top 100 al celor mai aşteptate filme din 2012
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cel mai nou lungmetraj regizat de Cristian Mungiu, "Provizoriu", se află pe locul al 12-lea în Topul 100 al celor mai aşteptate filme ale acestui an.

În "lista de motive" pentru care filmul lui Cristian Mungiu este considerat o lansare mult-aşteptată, ioncinema scrie: "Spre deosebire de tipii de la Academie (Academia de film americană, care decernează premiile Oscar, n.r.), noi am fost loviţi în moalele capului de «4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile»", informează site-ul de specialitate ioncinema.com.

De asemenea, ioncinema scrie că, potrivit informaţiilor pe care le deţine, Mungiu ar filma deja pentru "Provizoriu", un lungmetraj a cărui distribuţie nu a fost anunţată şi, cel mai probabil, ar putea înscrie pelicula la ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Cannes.

Cel mai nou proiect cinematografic al regizorului Cristian Mungiu, "Provizoriu", a primit o finanţare de 400.000 de euro din partea fondului Consiliului Europei, Eurimages.

Filmul "Provizoriu" este o coproducţie între casa cineastului premiat cu Palme d'Or la Cannes în 2007 (pentru drama "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile"), Mobra Films, casa franceză Why Not Productions şi casa de producţie, cu sediul în Belgia, a fraţilor Jean-Pierre şi Luc Dardenne, Les Films du Fleuve.

Potrivit publicaţiei Variety, filmul "Provizoriu" spune o poveste de dragoste între două femei care trăiesc într-o mănăstire.

În topul celor mai aşteptate filme în 2012 realizat de ioncinema.com mai sunt incluse proiecte ale unor regizori precum fraţii Joel şi Ethan Coen şi Kathryn Bigelow.

Citit 4349 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.