Gălăţenii vor rata întâlnirea cu Marcel Iureş

Gălăţenii vor rata întâlnirea cu Marcel Iureş
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Programul Festivalului de Comedie, ediţia a XXIII-a, ce va avea loc în perioada 2-9 octombrie, la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, a suferit unele modificări. Spectacolul „O scrisoare pierdută”, al Teatrului de Comedie din Bucureşti, programat pentru ziua de 6 octombrie, nu va mai fi prezentat în festival.
Întrebat care este motivul, directorul Vlad Vasiliu ne-a declarat: „Am să vă  spun adevărul. Unul dintre actorii din distribuţie, Vizante, care este şi un mare actor de telenovelă, i-a spus directorului George Mihăiţă în clar: «La teatru câştig 900 de lei pe lună, iar pe un contract de film iau 5.000 de euro».
Aşa că o deplasare la Galaţi, în festival, pentru un actor ca el era nerentabilă. Asta e economia de piaţă, care a intrat şi în artă. Şi ăştia sunt actorii tineri, în special cei din Bucureşti, care aleargă după ciubuc”. În timp ce Marius Vizante va câştiga 5000 de euro, noi vom pierde întâlnirea cu Marcel Iureş, cap de afiş în spectacol.
În plus, faţă de programul anunţat iniţial, festivalul va mai cuprinde vernisajul unei expoziţii a plasticianului gălăţean Gheorghe Mihai Coron – duminică, 2 octombrie, la ora 18,00 şi  festivitatea de decernare a premiilor la Concursul de dramaturgie – comedie, miercuri, 5 octombrie, la ora 19,30, în locul spectacolului „Azilul amanţilor”, al Teatrului Evreiesc de Stat, care s-a mutat joi, 6 octombrie, la ora 20,00.
Vă reamintim că în cele şapte zile dedicate comediei, pe scena gălăţeană veţi putea urmări spectacole ale teatrelor din Bacău, Iaşi, Giurgiu, Tulcea, Buzău, Cahul – Republica Moldova, iar din Bucureşti vor fi prezente trupele teatrelor Odeon, Evreiesc de Stat, Nottara şi de la Teatrul Mic, alături, bineînţeles, de gazde – Teatrul Dramatic „Fani Tardini”.
Pe lângă spectacolele propriu-zise, în foaier vor avea loc o dezbatere cu tema „Teatrul de provincie” şi o masă rotundă dedicată amintirilor din teatru ale actorilor prezenţi în festival.

Citit 3788 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.