În perioada 24 mai - 3 iunie: Festivalul Muzical Internaţional "Leonard"

În perioada 24 mai - 3 iunie: Festivalul Muzical Internaţional "Leonard"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Teatrul Muzical „Nae Leonard” organizează, în perioada 24 mai – 3 iunie, cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Muzical Internaţional „Leonard”, având-o preşedintă de onoare pe soprana de renume internaţional Leontina Văduva. Gălăţenii vor avea, pe parcursul celor zece zile de festival, posibilitatea de a viziona spectacole de succes: „Gala de operă” (24 mai), sub bagheta dirijorului  Sergio Pellegrini (Italia), „Bijuterii muzicale” (25 mai), „La Traviata” (26 mai), „Seara celor trei tenori - Sorin Lupu, Cristian Mogoşan,  Constantin Nica” (31 mai), „Gala extraordinară de balet” (1 iunie) -  cu participarea prim-balerinilor şi soliştilor Operei Naţionale din Bucureşti şi a prim-solistului Traian Vlaş, de la Teatrul Naţional de Operetă „Ioan Dacian”, „Carmen” (3 iunie).

Vor fi, de asemenea, experimente şi premiere absolute: pe 27 mai, Studioul Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess”, din cadrul Operei Naţionale din Bucureşti, va prezenta o producţie nouă în peisajul artistic est-european actual, opera „La Colombe”, de Charles Gounod, dar şi o premieră absolută, „Eva”, semnată de compozitorul contemporan Dan Dediu. Pe 2 iunie, sub genericul „Voci tinere, inimi mari”, va avea loc un concert umanitar, susţinut de corul de copii „Allegria” (dirijor Silvia Niţă) şi Camerata Juventus (dirijor Eugen Dan Drăgoi).

„Este necesar să avem acest Festival pentru că este o tradiţie pentru Galaţi şi pentru teatrul nostru. Era păcat să nu o continuăm, pentru că, ştiu din experienţă, orice tradiţie întreruptă la un moment dat se pierde şi reînceputul unei tradiţii este destul de complicat”, a declarat, într-o conferinţă de presă, directorul interimar al Teatrului Muzical, Teodor Niţă. Preţul biletelor este cuprins între 10.8 lei şi 43.2 lei, iar un abonament pe toată durata Festivalului ajunge la 183.6 lei. Pensionarii, elevii şi studenţii, în limita a 85 de locuri, pot avea un abonament la preţul de 97.2 lei.Elevii Liceului de Artă şi studenţii Facultăţii de Artă au gratuitate în limita locurilor disponibile.

 

Citit 10901 ori Ultima modificare Luni, 21 Mai 2012 18:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.