Premiile Teatrului Francofon al elevilor
Foto: Victor Cilincă

Premiile Teatrului Francofon al elevilor
În imagine, echipa Şcolii din Condrea, pe scena laureaţilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La a treia ediţie a Festivalului Local de Teatru Francofon „Copiii – ambasadori ai Uniunii Europene”, desfăşurat joi pe scena Casei de Cultură a Studenţilor, în organizarea Palatului Copiilor (coordonator al cercului de cultură şi civilizaţie franceză, prof. Nina Sava), şase trupe de elevi, de la grădiniţă la clasa a VII-a, au muncit mult, câştigând premii pe măsură. Şi iată că surprizele nu vin numai de „la centru”!

Astfel, Şcoala din satul Condrea, comuna Umbrăreşti, trupa „Les  Sages”, cls. a VII-a (prof. Ileana Maria Bulboaca), a primit Premiul I. Şi trupa nu s-a oprit aici! Premiul pentru cea mai buna actriţă a revenit elevei Ioana Baciu, cls. a-VII-a, tot de la Şcoala Condrea, iar pentru cel mai bun rol masculin principal… în travesti: Nicoleta Gâţulescu, din aceeaşi clasă. Nicoleta a primit şi Premiul publicului!

Premiul II a revenit trupei micuţilor „Les amis de la Terre” –  Palatul Copiilor (prof. Nina Sava). Ca şi Premiul pentru creativitate, Premiul pentru cea mai buna scenetă şi cel pentru decor.

Premiul III a revenit Şcolii Gimnaziale „Miron Costin”, cls. a VII-a – trupa „Arlequin Plongeur” (prof. Olimpia Gheorghe). Premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin: Andra Moise, de la Palatul Copiilor şi Alexandra Ivaşc – „C. Negri”, cls. a VI-a, trupa „Privautet” (prof. Diana Grigore). Tot la „Privautet” a ajuns și Premiul pentru cel mai bun rol secundar masculin, pentru Alexandru Cruceanu. Şi Premiul pentru originalitate.

Cealaltă trupă de la „Negri” – „Les Baccarats”, cls. a VI-a (prof. Olimpia Gheorghe) a cucerit Premiul pentru cel mai bun scenariu, Premiul pentru regie şi cel de popularitate. Şcoala 1 Umbrăreşti (prof. M. Bulboacă), cu grupul „Les Hardis”, clasa a VII-a, a primit Premiul pentru coeziunea grupului.

Citit 6789 ori Ultima modificare Luni, 08 Mai 2017 11:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.