Aşa vă arătaţi preţuirea pentru eroii Revoluţiei? Monumentul Eroilor, în pericol de dărâmare

Aşa vă arătaţi preţuirea pentru eroii Revoluţiei? Monumentul Eroilor, în pericol de dărâmare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lucrările la Monumentului Eroilor nu pot începe, deoarece nu s-au găsit încă banii necesari pentru reparaţii. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Galaţi, a fost demarat un studiu de fezabilitate, în urma căruia se vor putea stabili care sunt cele mai bune soluţii tehnice şi modalităţi de finanţare. „Studiul de fezabilitate efectuat în timpul vechii administraţii este acum reanalizat, pentru a încerca găsirea unei soluţii optime de reparaţie. Costurile estimative ale lucrării sunt de aproximativ 160.000 de lei”, ne-a explicat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi. După ce studiul va fi finalizat, suma estimată ar putea creşte sau scădea, în funcţie de soluţiile găsite. Deşi nu se ştie o dată precisă când va începe sau când este preconizată să se finalizeze lucrarea, Mihai Costache a mărturisit că se vor face toate eforturile pentru ca ziua comemorării eroilor Revoluţiei să nu ne găsească cu monumentul în aceeaşi stare.

În momentul de faţă, perimetrul Monumentului Eroilor este împrejmuit cu un gard, din cauza unor fisuri apărute la baza sa. Nu e prima oară când apar astfel de probleme. Cauza ţine de faptul că pe sub fundaţia de beton a Monumentului trec mai multe ţevi de apă şi de gaze. Din acest motiv, structura de rezistenţă este slăbită. După fiecare ploaie, construcţia se mai surpă câte puţin, existând riscul ca, într-un viitor nu foarte îndepărtat, să se dărâme.

Tot potrivit Primăriei, la finanţarea lucrărilor ar putea şi ar fi indicat să participe, pe lângă municipalitate, şi alte instituţii, cum ar fi Secretariatul de stat pentru revoluţionari.

Monumentul Eroilor a fost construit în anul 1995 de arhitectul Aurel Pop. Cosntrucţia are forma unei arcade înalte de peste zece metri, în partea superioară având deschidere unghiulară. Este construită din beton armat, placat cu marmură albă. O cruce monumentală din inox domină interiorul.

Citit 4562 ori Ultima modificare Duminică, 09 Septembrie 2012 14:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.