Pelerini la Mănăstirea din Cudalbi: Poartă a Cerului în Dealul Covurluiului

Pelerini la Mănăstirea din Cudalbi: Poartă a Cerului în Dealul Covurluiului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Credincioşii din Arhiepiscopia Dunării de Jos s-au regăsit la sărbătoarea Naşterea Maicii Domnului în Grădinile Născătoarei de Dumnezeu de la Mănăstirea Cudalbi, de la Biserica ”Sfânta Maria” din cartierul gălăţean Vadu Ungurului şi nu numai. Creştinii s-au reunit pretutindeni unde Cuvântul lui Dumnezeu a sădit dragoste de viaţă veşnică şi dor de mântuire. În ziua Naşterii Născătoarei de Dumnezeu, în Dealul Gologanu au ajuns în pelerinaj tineri şi adulţi, bogaţi şi săraci, semeni de toate condiţiile socio-profesionale. Toţi au venit să treacă această Poartă a Cerului din Câmpia Covurluiului. ”Am revenit la Cudalbi şi observ că lucrarea maicii stareţe şi a obştii de aici prinde contur. Aşezarea este cu totul diferită faţă de acum 20 de ani”, ne-a spus Dumitra C., din Galaţi.

Aşezarea mănăstirească de astăzi nu mai seamănă cu cea pe care a ctitorit-o Eugenia Pană, în perioada interbelică. Maica stareţă Mariani Popa, cu binecuvântare arhierească, a ridicat o biserică, a construit chiliile, trapeza, sala de conferinţe. Obştea de aici dispune de o prisacă, de peste 70 de hectare de pământ, de maşini şi utilaje agricole.

În Anul Domnului 2012, Liturghia cosmică a fost săvârşită de Arhiereul Dunării de Jos, Înalt Prea Sfinţitul Casian, care a predicat despre mulţumire şi nemulţumire, observând că astăzi din ce în ce mai puţini semeni se bucură de darurile care vin prin credinţă. ”Bătrânii noştri mulţumeau întotdeauna lui Dumnezeu şi pentru cele bune şi pentru cele rele. Noi ne plângem că ogorul nu e roditor, dar oare de câte ori am făcut o sfântă cruce şi I-am mulţumit lui Dumnezeu când pământul a fost rodnic?”.

Pentru credincioşii care şi-au adăstat dorul de Dumnezeu în Grădinile Maicii Domnului de la Cudalbi, maicile au pregătit 1.500 de pachete de alimente.

Citit 4374 ori Ultima modificare Duminică, 09 Septembrie 2012 15:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.