Sâmbătă spre duminică, la „Urechia”: „Noaptea în Bibliotecă la Galaţi”

Sâmbătă spre duminică, la „Urechia”: „Noaptea în Bibliotecă la Galaţi”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Expoziţii, târg de carte, spectacole, lansări, bal, filme şi iertare de penalităţi - o „nebunie”!


Noaptea de sâmbătă spre duminică începe la ora… 12 ziua şi se termină la 12 din noapte la Biblioteca „V.A. Urechia”, într-o manifestare care vine cu foarte multe oferte. La a doua ediţie a „Nopţii în Bibliotecă la Galaţi”, în parteneriat cu IREX România şi Centrul Cultural „Dunărea de Jos” Galaţi, se vor deschide, în curtea bibliotecii, un târg de carte, cu participarea editurilor şi difuzorilor locali şi din ţară, precum şi a anticarilor gălăţeni şi o expoziţie de obiecte hand made a Fundaţiei ”Inimă de copil”. În clădire - expoziţii de documente din colecţiile bibliotecii: „Ateliere fotografice gălăţene de altădată”; „Gravură de patrimoniu 1550-1780” - ”Popasul bibliofilului”; „Armonie de toamnă - documente multimedia”; „Antim Ivireanu şi arta tiparului în ţara Românească 1688-1716”.

Deschiderea oficială a manifestărilor va avea loc la ora 16,00, în curte. Urmată, 15 minute mai târziu, în Sala „Paul Păltănea” a etajului I, de Biblioatelier: prezentarea proiectelor participanţilor la Şcoala de vară pentru tinerii bibliotecari, organizată de ANBPR (Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România) şi TIBRO (Grupul Tinerilor Bibliotecari din România).

La 16,30, în holul de la parter, pictorul Teodor Vişan va prezenta expoziţia de artă plastică a Mariettei Vătafu. În continuare, Dan Busuioc prezintă ”Galaţi - mon amour”, expoziţie de panouri şi albume realizată de Asociaţia ”Job”.

Ora 17,00 va deschide „Seara de basm” la Bibliotecă: „Lectură la lumina felinarelor cu personajele din poveşti” - jocuri de rol, „Citeşte o carte!” - schimb de cărţi personale între copiii participanţi, „Pictură facială” realizată de prof. Lenuţa Bâzu.  Ora 20,00: „Invitaţie la dans...cu o carte!” - bal mascat realizat de membrii Cafenelei Culturale BVAU.

Salonul literar „Axis Libri” îşi deschide stagiunea tot la ora 17,00, cu lansări de carte: „Cele mai frumoase 100 de interviuri”, a tecuceanului din capitală George Arion şi "Pluta”, a gălăţeanului de Bucureşti Grid Modorcea. Film documentar: „Dunărea sacră”, în regia lui Modorcea. La 21,00: „Ora cinefililor”, cu „Enigmele se explică în zori” (1987), film poliţist, scenariu George Arion, cu Florin Călinescu, Matei Alexandru şi Magda Catone şi „Detectiv fără voie”, film serial TV, scenariu George Arion.

Va fi şi o noapte a… iertării: cine va restitui acum cu întârziere cărţile împrumutate nu va mai plăti penalizări.

Citit 6368 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Octombrie 2012 23:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.