Premii pentru gălăţeni la Veliko Târnovo
Foto: Foto: Nicolaie Sburlan

Premii pentru gălăţeni la Veliko Târnovo
Ramona Popa, primind invitaţia la San Remo de la Rocco Palazzo
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cea de-a zecea ediţie a Concursului Internaţional de Muzică Pop pentru tineri „Silver Yantra”, desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute în Bulgaria, la Veliko Târnovo, a reunit solişti valoroşi din 15 ţări. Deşi a fost cel mai greu concurs la care au participat până în prezent, elevii profesoarei de canto Monica Măciuceanu, de la  Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, s-au întors şi de data aceasta cu premii frumoase, pe măsura talentului şi muncii lor: Ramona Popa a primit Premiul I (la categoria de vârstă13-16 ani) precum şi calificarea la două festivaluri, la San Remo şi în Malta. Inclusiv câştigătoarea Trofeului, o solistă din Albania, a felicitat-o pe Ramona, spunându-i că are o voce extraordinară.

Sorina Caramfil (la categoria de vârstă 9-12 ani) a primit Premiul juriului copiilor pentru cea mai bună prezenţă scenică şi invitaţia de a merge anul viitor în Malta. Gabriela Munteanu (tot la categoria 9-12 ani) şi Diana Movilă (la categoria 5-8 ani) au primit câte o Menţiune, iar profesoara Monica Măciuceanu a fost recompensată cu Premiul de Excelenţă pentru cea mai bună şi mai complexă prezenţă în festival a reprezentanţilor şcolii de muzică din Galaţi.

Cu alte cuvinte, copiii noştri sunt la înălţime peste tot pe unde se duc, impresionând atât juriul, cât şi publicul prin voce, ţinută, mişcare scenică, dar şi prin alegerea inspirată a repertoriului. Pe 20 octombrie, urmează Festivalul Neghiniţă de la Bacău, unde le ţinem, din nou, pumnii strânşi.

Citit 5360 ori Ultima modificare Marți, 02 Octombrie 2012 23:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.