Veniţi la muzeu, că e închis! Gălăţeni puşi pe drumuri degeaba

Veniţi la muzeu, că e închis! Gălăţeni puşi pe drumuri degeaba
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

 • Deşi erau invitaţi să viziteze, gratuit, Muzeul de Istorie, gălăţenii au găsit uşile închise pe 30 septembrie * Conducerea instituţiei le cere scuze persoanelor care nu au putut-o vizita, motivul închiderii fiind necesitatea reorganizării, în urma retrocedării Casei Cavallioti

Am primit la redacţie următoarea scrisoare, din partea unor gălăţence în numele cărora semnează doamna Victoria Băleanu. "Păcăleală pentru gălăţenii care au dorit să viziteze Muzeul de Istorie, Casa Colecţiilor şi Muzeul Casa Cuza Vodă, duminică, 30 septembrie. Eram invitaţi, prin ziarul local "Viaţa liberă", să vizităm gratuit aceste muzee. Surpriza neplăcută a fost că toate cele trei instituţii culturale erau închise din motive puerile. Iar nişte persoane care se pare că aveau tangenţă cu Casa Colecţiilor ne invitau să venim luni sau marţi şi să spunem că nu am putut vizita duminică, ştiindu-se, chiar şi de către elevi, că în aceste zile de început de săptămână muzeele sunt închise. Dar, pentru că aşa ni s-a spus, m-am prezentat şi luni, de data asta neînsoţită de colegele mele (care plătiseră bilete de maxi-taxi cu o zi înainte), încercând din nou să vizitez cele trei muzee, care, bineînţeles, erau închise. Îl rugăm pe domnul primar Marius Stan, pe care l-am votat cu încredere, să facă loc şomerilor cu pregătire în domeniu şi să-i pună pe liber pe cei ce-şi bat joc de noi, făcându-ne să batem aiurea Galaţiul".

Directorul Muzeului de Istorie, Cristian Căldăraru, declară: „Datorită condiţiilor obiective şi necesităţii reamenajării muzeului, din cauza retrocedării Casei Cavallioti, în perioada 27 septembrie - 2 octombrie 2012, atât sediul de pe strada Domnească nr. 25, cât şi Casa Cuza Vodă şi Casa Colecţiilor, au fost închise. Pentru perioada următoare, programul de vizitare este de luni până vineri, de la 8.00 la 16.30, sâmbăta şi duminica de la 10.00 la 18.00. Prezentăm scuze persoanelor care au ajuns la muzeu în zilele amintite şi nu au putut intra. Atât doamna Victoria Băleanu, cât şi toţi ceilalţi gălăţeni au fost, sunt şi vor fi primiţi cu drag în instituţia noastră”.

 

Citit 6327 ori Ultima modificare Luni, 08 Octombrie 2012 22:11

7 comentarii

 • postat de Alex
  Miercuri, 10 Octombrie 2012 23:47
  Abel, muzeul trimite comunicate de presa in legatura cu activitatea lui de fiecare data cand apare cate un eveniment. Uneori site-ul nu este updatat imediat, tocmai din dorinta de a prezenta o informatie cat mai corecta, mai ales din punct de vedere stiintific. Dar nici altii nu stau mai bine la capitolul promptitudine pe site. Poate cunosti exemplul notoriu al articolului referitor la "digitalizare" care a aparut la destul timp dupa eveniment. Acolo vei gasi si comentarii continand cuvinte jignitoare care, de obicei, sunt inlaturate de pe site-urile ziarelor care nu sunt de scandal. Si ai dreptate referitor la program. E neverosimil ca programul de vizitatre sa inceapa la 8 si sa se termine la 4 si jumatate, fara sa fie inchis pentru curatenie nici o singura zi ! De cand am auzit eu de muzeu nu-mi amintesc sa fi fost vreunul deschis lunea, chiar si pe vremea comunistilor, cand institutiile erau asa zis de cultura, fiind folosite mai ales in scop de propaganda. Dar si tu esti un asa zis Abel, sau ma insel si ai studiat grupurile comutative ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Pentru cei interesaţi
  Miercuri, 10 Octombrie 2012 23:18
  Pentru o mai bună înţelegere, dragă Abel & Co, cele două doamne indignate au venit la muzeu la data cu pricina cu ziarul "viaţa liberă" în mână, şi nu cu calculatorul. Pe site-ul muzeului este postat programul de vizitare. El trebuie citit corect.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Abel
  Miercuri, 10 Octombrie 2012 21:12
  Cu totul de acord cu tine despre pierderile culturale si impactul asupra generatiilor viitoare.
  Articolul Angelei este despre situatia confuza in care se afla muzeul acum, despre faptul ca nu anunta cand sunt inchisi, pana cand, care sunt orele de vizitare. Eu am punctat doar faptul ca site-ul institutiei arata cu totul altceva decat ceea ce declara Caldararu si ma intrebam de ce. Teoretic, directorul ar trebui sa fie cel mai informat, de acord cu tine, dar cand el declara una in ziare si alta scrie pe site, te intrebi care e varianta adevarata.
  Mai spuneai ca are de finalizat contrace ce au ca beneficiar publicul...daca publicul e beneficiarul, cum se face ca muzeul se inchide iar Vaiat Libera face reclama ca ar fi deschis, si inca gratuit? Ce fel de conducere are, cum functioneaza departamentele si cat de mult(nu) comunica intre ele?
  Retorice, doar, bineinteles!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Alex
  Miercuri, 10 Octombrie 2012 20:40
  Abel, in general directorul unei institutii este cea mai informata persoana din acea institutie. Nu uita ca institutia respectiva este in curs de reorganizare fortata de evacuarea din sediul central. Totodata are de onorat contracte care se finalizeaza prin activitati culturale de care beneficiaza publicul galatean. Pe de alta parte cateva galatence au tot dreptul sa fie indignate pentru situatia creata. Dar nu am vazut postari tot atat de indignate la articolele referitoare la disparitia Teatrului Guliver si acum la handicaparea Muzeului de Istorie. Regretabil. Pierderile banesti sunt mult mai vizibile decat cele culturale. Acestea din urma se vor vedea in formarea unei generatii de calitate inferioara. Copiii tai, Abel.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Abel
  Miercuri, 10 Octombrie 2012 16:58
  Basarab Paltanea,
  Foarte frumos ca ai propus "sa ne indreptam verbul ascutit spre conducerea judetului"...ce urmeaza, chiar ne indreptam verbul ascutit acolo sau o lasam mai moale? Facem o petitie, iesim in strada, ce propui?
  Eu am comentat despre programul muzeului si despre faptul ca una spune Caldararu, alta se intampla de fapt, si niciuna dintre aceste situatii nu are nici o legatura cu ce scrie pe site. Exact cum se cere o postare, "la obiect, cu legatura directa cu continutul textului".
  0
  0
  Raportează
 • postat de basarab paltanea
  Miercuri, 10 Octombrie 2012 11:52
  cred ca pina la comentariile penibile la adresa directorului, semnate de o porecla, ar trebui sa ne indreptam verbul ascutit spre conducerea judetului, care ba gaseste banii, ba face gard in loc de muzeu, asa ca va propun sa apelati consiliul judetean sau poate in muzeele galatiului nu sint suficiente blonde sa se puna cu ele... spunea ceva mai devreme, nu stiu care diriguitor al culturii galatene ca ar putea construi un muzeu cu banii dati pe chirii, cred ca nu stie mai nimic despre constructii, dar da bine la doamnele indignate de mai sus. nu am cadera sa fac astfel de comentarii dar ma simt legat de muzeu macar ca am copilarit in el, m am jucat cu lupii, am furat sabia armurii, adica am tirit o, corcodel mi a facut valiza ptr armata, apoi chiar am lucrat ptr muzeu....
  0
  0
  Raportează
 • postat de Abel
  Marți, 09 Octombrie 2012 20:17
  Caldararu minte si dezinformeaza din nou...un muzeu nu se reamenajeaza intr-o saptamana si faptul ca nu a anuntat nicaieri asta este simptomatic pentru cum merg lucrurile in asa zisa institutie de cultura.
  Daca aveti curiozitatea sa intrati pe site-ul institutiei, veti gasi aceasta:

  aprilie - octombrie:
  Miercuri-Duminică: 1000-1800;
  Luni, Marţi: închis, cu excepţia zilelor în care au loc manifestări culturale.
  noiembrie - martie:
  Miercuri-Duminică: 9 00-1700;
  Luni, Marţi: închis, cu excepţia zilelor în care au loc manifestări culturale.

  Ori acolo lucreaza numai incompetenti(ceea ce poate fi perfect adevarat) ori directorul habar nu are cand este deschis muzeul, lucru iarasi perfect posibil.
  Orice comentarii, luari de pozitie, injurii, sunt absolut de prisos.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.