Festivalul de Comedie continuă: Şase spectacole, în trei zile

Festivalul de Comedie continuă: Şase spectacole, în trei zile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astăzi: „Galeria Montage” – Bucureşti

Astăzi, de la 17,30, la Sala Studio, vine trupa „Galeria Montage” – Bucureşti. „Tragedie construită pe o structură suprarealistă”, spune despre spectacolul „Valsul hazardului” chiar regizoarea lui, Ingrid Bonţa, autoarea adaptării pentru scenă a textului francezului Victor Haim. Care dovedeşte că umorul poate fi descoperit în orice situaţie, chiar şi pe Lumea cealaltă, unde îngerii au şi ei replică. În distribuţie, Ruxandra Balaşu şi Mihai Căpăţână. Regizoarea a fost, printre altele, referent cultural şi profesor de germană la Casa de Cultură ”Friedrich Schiller” din Capitală şi profesor de limba germană la Universitatea Bucureşti, a montat pentru Teatrul Luni de la Green Hours, la Club Control, la Teatrul de Marionete din Arad, Teatrul German de Stat Timişoara etc. Ba chiar un „Richard al III-lea” la Teatrul „Nottara”, cu deţinuţii de la Penitenciarul Rahova. A folosit în spectacole inclusiv participarea video a unor actori.

Tot azi: „Conu´ Leonida faţă cu reacţiunea”

În sfârşit, în „anul Caragiale” o piesă a marelui dramaturg, cu Teatrul „Tudor Vianu” - Giurgiu. În sala mare a teatrului nostru, de la orele 19.00. Regia – dublă: Orlin Yordanov Dyakov şi Misirianţu Sorin. Muzica: Goran Bregovici/ Filance Kryke.

Mâine: Teatrul din Cahul

Sala mare a teatrului şi, atenţie: ora 12,00!„Cu jăraticul pe buze”, producţie a Teatrului „B. P. Haşdeu” din Cahul, Republica Moldova, „coşcogeamite spectacolul” (scrie cotidianul „Flux” la Chişinău), cu actori premiaţi pentru această montare, în regia unui prieten al Galaţiului, Gheorghe Mândru, directorul teatrului.

Tot mâine: Buzăul - cu Bodochi şi Dan Tudor

Tot mâine, de la 19,00, în sala mare, piesa Anei Bamberger, dramaturg, dar şi medic, profesor la Facultatea de Medicină din Hamburg. Olga Tudorache a jucat în prima piesă a autoarei cu un debut destul de recent. Acum, cu Teatrul „George Ciprian” din Buzău, vom avea parte de "Taxi blues", de jocul lui Dan Tudor, care semnează şi regia, şi Marius Bodochi. Subiectul: regele Lear devine… taximetrist în Germania.

Duminică: două reprezentaţii la sală

Duminică, ora 11,00, în sala mare, vine Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” – Bucureşti! Cu spectacolul „Fata din curcubeu”, de Lia Bugnar, actriţă şi scenaristă, care semnează şi regia. Acompaniamentul live, la pian, care se anunţă şi deosebit, va fi susţinut de Marian Hâncu. Joacă iubita actriţă Tania Popa. Un teatru mare vine la Galaţi: „Teatrul Mic”! „Pensiune completă”, de Pierre Chesnot, sub bagheta cunoscutului regizor Gelu Colceag. Din numeroasa distribuţie, amintim doar pe gălăţeanul Cristian Iacob şi Claudiu Istodor. O comedie bulevardieră cu succes garantat la public!

Citit 5352 ori Ultima modificare Joi, 11 Octombrie 2012 21:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.