Sub semnul lui Costache Conachi: Două decenii de poezie şi speranţe

Sub semnul lui Costache Conachi: Două decenii de poezie şi speranţe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Festivalul naţional de poezie „Costache Conachi” de la Tecuci, organizat de Casa de Cultură a municipiului, ajuns la două decenii, s-a încheiat săptămâna trecută împărţind premii participanţilor din România şi din Republica Moldova. Invitat special a fost tânărul poet sucevean Ioan Mateiciuc, care şi-a cântat poezia pe muzică folk, într-un minirecital. Directorul festivalului şi al Casei de Cultură Tecuci, Viorel Burlacu, a evocat începuturile concursului naţional de poezie. A fost o luptă între cei 62 de concurenţi, laureaţii având şi alte mari premii naţionale la activ.

Marele Premiu şi Premiul Cezar Ivănescu al revistei „Dacia literară” a fost acordat lui Vlad Sibechi din Suceava. Premiul I a ajuns la Iaşi la Adrian Agheorghiresei, Premiul II, la Satu Mare - la Adrian Matus, care a primit şi premiile revistelor „Poezia” şi „Dunărea de Jos”. Acelaşi premiu s-a acordat şi Ionelei Grosu, din Suceava. Premiul al III-lea a fost acordat Mirunei Ştefan Belea, din comuna Ulmi, Dâmboviţa. Menţiuni: colega noastră Nicoleta Onofrei, care a mai cucerit şi premiul revistei „Tecuciul literar”, respectiv pe cel al cenaclului Casei de Cultură tecucene. Menţiune a primit şi Mihai Gheorghe, actor din Târgu Jiu, care a primit şi distincţia Centrului Cultural „Dunărea de Jos” Galaţi, dar şi Ana Mihaela Nuţu din Chişinău, care a primit şi premiul de la „Convorbiri literare”.

Juriul, condus de poetul Lucian Vasiliu, redactor-şef la „Dacia literară” - Iaşi, a fost compus din Dan Cristea, redactor-şef la „Luceafărul” - Bucureşti, Gabriel Chifu, director executiv la „România literară”, A. G. Secară, poet şi critic de la revista „Dunărea de Jos” Galaţi şi poetul Dionisie Duma, preşedintele cenaclului Casei de Cultură tecucene. Au ajuns de la Iaşi, via Galaţi, şi scriitori mari din capitala culturală a Moldovei, ieşenii Cassian Maria Spiridon, Daniel Corbu şi Emilian Marcu.

Citit 6632 ori Ultima modificare Joi, 29 Noiembrie 2012 00:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.