Emilia Savu, 27 de ani pe scena gălăţeană: „Nu ştim să ne iertăm unii pe ceilalţi...”

Emilia Savu, 27 de ani pe scena gălăţeană: „Nu ştim să ne iertăm unii pe ceilalţi...”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De 27 de ani, Emilia Savu a lăsat Ardealul pentru Galaţi. După ce a câştigat trofeul la Festivalul „Steaua Dunării”, a fost convinsă de Ionel Miron şi Gelu Mihăilă să vină ca solistă în estrada Teatrului Muzical „Nae Leonard”. În momentul de faţă este artist liric (a absolvit în 2010 Facultatea de Arte, secţia canto clasic, la „Dunărea de Jos”) în corul teatrului şi cântă de la melodii de muzică uşoară şi populară, până la arii din operete şi roluri din spectacole pentru copii. Gălăţenii o pot vedea în: „Frumoasa din pădurea adormită”, „Micuţa Dorothy”, „Pierduţi în dragoste”, „Se întorc românii acasă”, „Firfirică”, „My Fair Lady”, „Nunta lui Figaro”.
„În artă, ca şi în viaţă, contează să fii onest, atât cu tine cât şi cu ceilalţi”, spune îndrăgita solistă. „E uşor să ne ascundem sau să nu fim sinceri. Adevărul spus în faţă, fără să jignim, este, însă, de preferat. Iar în ceea ce priveşte propria persoană - e vital să ne recunoaştem şi să ne asumăm greşelile, pentru a nu le repeta”.
Emilia a mai înţeles că e important „să ştim să ne iertăm unii pe alţii, să fim smeriţi şi să nu punem orgoliul mai presus de orice în relaţiile cu ceilalţi. Respectul şi omenia contează foarte mult”.
Împlinirea sa supremă rămâne fiul, Adrian, care i-a moştenit dragostea pentru teatru. Astăzi, la aniversare, îi dorim mulţi ani, plini de bucurii, atât pe scenă cât şi în viaţa personală.

Citit 13698 ori Ultima modificare Joi, 06 Decembrie 2012 17:17

3 comentarii

 • postat de l.c.
  Sâmbătă, 08 Decembrie 2012 05:51
  LA MULTI ANI!
  0
  0
  Raportează
 • postat de adi de la galati
  Vineri, 07 Decembrie 2012 15:07
  la multi ani ! emilia , sanatate, putere de munca , ani multi si fericiti!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mihail
  Vineri, 07 Decembrie 2012 09:13
  Inainte de '89 erau in tara trei conservatoare ,acum s-au inmultit ca ciupercile dupa ploaie si in pofida acestui fapt ,asistam cu ingrijorare la criza tot mai accentuata a vocilor de mare valoare in lumea teatrului liric,atat de numeroase totusi in generatia anilor '50,'60 ,'70...Sa ma raportez doar la teatrul nostru muzical unde aici mi-am facut ucenicia ca spectator si pasionat meloman;in anii '60 ,'7o cantau aici solisti ca VASILE MARTINOIU,ELENA PATRICHE,GEORGE DAVIDESCU,NICOLAE URZICEANU,DAN ZANCU,MARILENA MARINESCU MARES,LUCIA TIBULEAC ,MARGARETA NICA,FLORIN DIACONESCU ,EMIL PINGHIREAC si lista poate continua...Acum teatrul nostru nu mai are posibilitatea sa puna un spectacol fara colaborari din afara institutiei ,uneori si acelea cu artisti jalnici...nu pot sa uit situatia penibila cand un artist venit de la Cluj (Dumnezeu sa-l ierte!!!) in plin spectacol s-a trezit ca-i haraie jalnic vocea colturoasa si deja terminata ,temandu-ne ca se va intrerupe spectacolul din cauza sa...Am vazut insa si unii artisti de pe la Odessa care si-au onorat bine cartea de vizita la colaborarile teatrului... Am vazut recent spectacolul de gala de la reinaugurarea Operei din I asi mi-am pus mainile in cap ce asa zis artisti am putut sa vad ,doar vreo doua soliste fiind cam ceea ce trebuiau sa fie ,interprete oneste si cu voci bunicele!!!cred ca este greu in general in tara cu solistii,acestia nu apar ca ciupercile sau daca apar sunt ,,rodul,, nefericit al unor conservatoare care dau diplome la norma ,luand apoi salarii de solisti oameni caare abia merita sa figureze in cor!!!Nimeni nu asteapta sa avem angajati artisti ca marile glorii de la SCALA SAU METROPOLITAN DAR CU ARTISTI FARA TALENT ,FARA VOCATIE NU POTI SA CULTIVI SPECTATORILOR, TINERI MAI ALES, DRAGOSTEA DE TEATRUL LIRIC,UNDE NU DE MULT STRALUCEAU HERLEA ,OHANEZIAN,SPIESS,CERNEI PALLY SI LISTA POATE CONTINUA PE CATEVA PAGINI BUNE!!!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.