Astăzi, în incinta Colegiului Tehnic "Aurel Vlaicu", se inaugurează Filiala „Paul Păltănea” a Bibliotecii "V.A. Urechia"

Astăzi, în incinta Colegiului Tehnic "Aurel Vlaicu", se inaugurează Filiala „Paul Păltănea” a Bibliotecii "V.A. Urechia"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Biblioteca Judeţeană „V. A. Urechia” inaugurează Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” - Bibliotecă Municipală, în incinta Colegiului Tehnic „Aurel Vlaicu”, corp V, etaj 1 (fostul Grup Şcolar Metalurgic), astăzi, la ora 12.00, pentru a facilita astfel accesul la cultură al persoanelor care locuiesc şi învaţă în Cartierul Aeroport şi în zonele limitrofe. Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” va pune la dispoziţia utilizatorilor săi o colecţie enciclopedică de peste 50.000 documente de diverse tipuri, atât pentru împrumut la domiciliu, cât şi pentru studiu în sala de lectură. Directorul bibliotecii, Ilie Zanfir, ne-a declarat că, în viitorul apropiat, fondul de carte va depăşi 100.000 de volume. De asemenea, biblioteca oferă şi acces la Internet.

Paul Păltănea (1924-2008) a fost un remarcabil cercetător, autor de lucrări ştiinţifice, doctor în istorie, premiat al Academiei Române şi membru al Academiei Internaţionale de Genealogie de la Paris, autorul „Istoriei oraşului Galaţi de la origini până la 1918” (două volume), o personalitate a vieţii culturale gălăţene.

Citit 10859 ori Ultima modificare Luni, 14 Ianuarie 2013 17:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.