Viorel Baciu - „Respect la purtător”: 100 de mari actori într-un album de lux

Viorel Baciu - „Respect la purtător”: 100 de mari actori într-un album de lux
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Viorel Baciu a finalizat un album de lux, intitulat „Respect la purtător. Restituirea actorilor”, care cuprinde 100 de portrete ale marilor actori români de la Grigore Vasiliu Birlic încoace şi comentarii semnate de Cornel Udrea, Dorel Vişan, Mircea Diaconu, Florin Călinescu. Lansarea va avea loc la Galaţi, în cursul lunii martie. Este felul său de a-şi sărbători cei 51 de ani.

"Toată lumea fuge de cifrele rotunde. Când ajungi la 50 de ani deja treci într-o etapă de prosperitate spirituală. Eu mă bucur că am ajuns aici ca să pot face comparaţia cu anii când eram rebel şi fumam chiştoace de Camel – era un vers. Anul pe care îl închei astăzi, al 50-lea din viaţa mea a fost puţin oscilant din punct de vedere al emoţiei trăite alături de diverşi oameni. Din zece subiecţi nu am găsit decât trei cu care să pot rezona, dar cred că este suficient. Nu am nici un regret, în sensul că din ceea ce mi-am propus am reuşit să împlinesc aproape 90 la sută. Am cunoscut oameni noi, de calitate, care pun preţ pe simţul umorului”. Un alt proiect finalizat în acest an de către Viorel Baciu îl constituie Harta turistică umoristică a Deltei Dunării. „Singurul care a mai realizat, la vremea lui, o broşură pe această temă a fost Matty, o broşură foarte căutată”, afirmă Viorel Baciu, care a realizat şi afişul spectacolului Băieţii de aur, al Teatrului Mic din Bucureşti. Talentatul caricaturist mărturiseşte că se ghidează după nişte canoane persane, care îl învaţă să preţuiască fiecare fiinţă – iar dacă pe vreuna nu o poate preţui e mai bine să o lase în afara vieţii sale. Curajul, originalitatea, amabilitatea, altruismul sunt alte câteva dintre ideile pe care le urmează mereu. „Nu există sfânt fără trecut şi nu există păcătos fără viitor”, conchide Viorel Baciu, convins că, în viaţă, toate vin la timpul lor.            

Citit 6498 ori Ultima modificare Duminică, 24 Februarie 2013 16:15

3 comentarii

 • postat de Bonnaparte
  Luni, 18 Noiembrie 2013 19:23
  5.13.147.***
  cred ca caracter infect aveti domnia voastra ,care cum bag sama hotul, striga hotii!as dorii sa fiti barbat si sa spuneti cine va suparat chiar asa ,incat va adus in stadiul de mitocan fara identitate...
  0
  1
  Raportează
 • postat de Plătește-ți datoriile BACIULE . Lumea s-a cam saturat de tepele tale .
  Luni, 29 Aprilie 2013 10:43
  Baciu nu își plătește datoriile . Este cunoscut peste tot ca e rau platnic si tot mai multi îl evita . Are un caracter infect , profita de toți tipografii si amageste lumea de o viata .
  0
  0
  Raportează
 • postat de sifonarea banilor continua
  Luni, 25 Februarie 2013 08:09
  Felicitari Viorel !
  Baciu este un mare talent,din pacate nu este apreciat si solicitat de actualul primar.Se pare ca firmele bucurestene sau ardelene trebuie sa incaseze banii contribuabililor galateni.
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.