VIDEO / Primul film gălăţean e pe masa de montaj! "Cafe Journal" - un proiect independent, iniţiativa actorului Ciprian Braşoveanu

VIDEO / Primul film gălăţean e pe masa de montaj! "Cafe Journal" - un proiect independent, iniţiativa actorului Ciprian Braşoveanu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Iniţiativa actorului Ciprian Braşoveanu, scenarist şi regizor, a fost susţinută din greu de colegii actori de la Dramatic


La Galaţi se lucrează la masa de montaj primul nostru film artistic de lung metraj - "Cafe Journal", cu actori de la Teatrul Dramatic, compozitori germani, mult voluntariat şi foarte-foarte multă imaginaţie! Totul a pornit de la Ciprian Braşoveanu, actor al Dramaticului, împătimit de film, autor al mai multor scenarii încă nevalorificate. Regizor, scenarist şi editor de imagine, el speră ca, până în mai, să încheie „ceasornicăria” de artă, lipind secvenţe şi tăind din carnea filmului astfel încât acesta să nu treacă de formatul standard, de o oră şi jumătate. Asistent de regie şi director de imagine este actorul Cristian Gheorghe. Experienţa sa de film – a jucat în 2001 un rol important sub regia lui Nae Caranfil, în „Filantropica” – îşi spune, desigur, cuvântul.

Actori gălăţeni îndrăgiţi şi compozitori germani

„Bugetul limitat m-a forţat să fiu creativ”, spune regizorul. Joacă în film Ciprian Braşoveanu, Ioana Citta Baciu, Petronela Buda, Cristian Gheorghe, Gheorghe V. Gheorghe, Oana Preda Gheorghe şi Iulia Grigoriu, elevă la Actorie la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin”. Semnează efectele speciale (puteţi vedea pe YouTube trailerul filmului) Ionuţ Mitrofan şi Bogdan Enache. De remarcat atât generozitatea actorilor care au acceptat să joace într-un proiect independent, dar şi cea a compozitorilor germani Tomas Weiss şi Mathias Grassow, pe care regizorul i-a găsit pe net, i-a contactat pe mail, iar acceptul lor a venit  imediat, necondiţionat, înainte chiar ca aceştia să citească scenariul! Amândoi sunt compozitori de muzică ambientală, potrivită unui film de factură fantastică, precum acela al gălăţenilor, iar Weiss, excelent tehnician, compune frecvent muzică de film. „A fost aproape un şoc să descopăr la doi străini un asemenea sprijin!”, spune regizorul. Asistenţi de producţie sunt Alina Doldor şi Ştefan Andrei.

 

Filmat în Galaţi şi Brăila

În odiseea construcţiei unui film practic fără buget au stat şi locaţii de filmare puse la dispoziţie de generoşi patroni gălăţeni („Cafe Journal”, Hotel „Galaţi”, Anticariatul „Cronos”, Winmarkt, Biblioteca „V. A. Urechia”) şi un cinematograf brăilean. Pelicula ar putea ajunge la festivaluri de film independent, în ţară şi în străinătate. Ciprian Braşoveanu a filmat cu camera sa personală, HD semiprofesională, însă imaginile sunt clare, chiar şi la cadre dificile, trase în automobil. Are prim-planuri limpezi, de film american. „Vrem să putem pătrunde chiar şi pe piaţa internaţională… E pe un scenariu fantastic, care trimite la filmele noir din anii ´40. M-a inspirat chiar atmosfera de la [restaurantul] „Cafe Journal”, am imaginat astfel o cafenea unde oamenii vin să asculte vorbindu-se despre mistere”, mărturiseşte regizorul.

Filmări de noapte, repetiţii de zi

„Filmam noaptea, iar ziua, de la zece, cu pauză la prânz, apoi din nou până la nouă seara, repetam la piesa „Take, Yanke şi Kadîr”: dacă rămâneau două-trei ore de somn! Începeam filmările de la unsprezece noaptea, până pe la şase. Cu dl Gheorghe V. Gheorghe am filmat doar o singură noapte patru-cinci ore, iar cu dna Citta Baciu, două sau trei nopţi. Toată lumea a lucrat cu entuziasm la proiect.” La entuziasmul echipei se va adăuga, desigur, entuziasmul publicului gălăţean. Avem un film, poate vom avea din nou şi cinematograf… În fond, şi Hollywoodul a început cu un film, nu?

Citit 3914 ori Ultima modificare Marți, 05 Martie 2013 11:01

12 comentarii

 • postat de videochat
  Duminică, 19 Ianuarie 2014 16:09
  84.232.212.***
  Foarte frumos :)
  Multumesc
  0
  0
  Raportează
 • postat de ErTRowlept
  Luni, 14 Octombrie 2013 19:59
  212.90.40.***
  We are a team of professional translators who are committed to your satisfaction and success and comply with international quality standards.
  We can help your business and projects with our cost effective Russian language translation - computer - solutions by providing a wide range of our high-quality English to Russian and Russian to English translation services. and most of the different possible translations Database
  To learn more please visit our website.
  english-russian-translations.com - professional
  1
  0
  Raportează
 • postat de Dante
  Joi, 14 Martie 2013 14:04
  @Mihai, Ce treaba are Revelionul, domnul Stan, Gala de Box cu un proiect independent? Te, he, he, pai din motivul asta cred ca nu-ti publica nimeni cartea. Vezi-ti de treaba mea Mihaita!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ciprian gălățeanu
  Luni, 11 Martie 2013 05:07
  -dacă făcea filmul ăsta în urmă cu 5-10 ani...s-ar fi numit Miorița?-

  ciprian brașoveanu centrează, ciprian brașoveanu dă cu capu', ciprian brașoveanu montează, ciprian rașoveanu e și rol principal...dacă tot a făcut rost de sponsorizare de la Cafe Journal ca filmulețul să se numească sugestiv...tot "Cafe Journal", întrebarea mea e...dacă făcea filmul ăsta în urmă cu 5-10 ani...s-ar fi numit Miorița? gălățenii știu de ce :))) penibilosum !
  3
  0
  Raportează
 • postat de xxl
  Vineri, 08 Martie 2013 14:26
  Abia astept sa-l vad. Bravo lor si ma bucur foarte mult ca este filmat in Galati.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Sergiu Nicolaescu
  Miercuri, 06 Martie 2013 08:28
  pare o ambitie de provincie,un fel de film de familie cu pretentii mai mari; din trailer sesizez replici scrise stangaci... daca actorul care-l joaca pe Ionel in TIK se ridica la acelasi nivel de interpretare,se va alege praful;in alta ordine de idei m-ar bucura sa nu am dreptate!sincer!
  1
  0
  Raportează
 • postat de Marcus
  Miercuri, 06 Martie 2013 08:27
  Excelent! Ma bucur sa aflu ca mai exista in Galati oameni care fac asemenea sacrfificii pentru un act de cultura. Cinste lor! Daca ar fi asa macar 10% din oras am fi departe, dar noi din pacate nu stim decat sa denigram pe oamenii valorosi care muncesc enorm si lasa ceva in urma lor si fac acest lucru pe buzunarul lor pentru noi ceilalti!
  0
  2
  Raportează
 • postat de Ion Ghica
  Miercuri, 06 Martie 2013 00:30
  Un film facut in Galati.Sper sa fie o gluma
  4
  0
  Raportează
 • postat de pentru Mihail
  Marți, 05 Martie 2013 20:45
  AI MANCAT STRICAT? Cred ca nimeni n-a inteles ce-ai vrut sa spui
  0
  0
  Raportează
 • postat de Georgeta
  Marți, 05 Martie 2013 12:11
  Va urez multa bafta incontinuare si mult spor. Abia astept sa-l vad si imi pare bine ca mai exista persoane care vor sa faca ceva pentru orasul lor si pentru cariera pe care si-au aleso. Bravo! Sunt convinsa ca va fi un film bun care sa atraga publicul dornic de cinematografie.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Petronela buda
  Marți, 05 Martie 2013 12:08
  Proiectul este unul independent, ceea ce inseamna ca toate costurile productiei au fost suportate de regizorul
  Ciprian Brasoveanu, cat despre locatii...cred ca s-a spus totul in articol cand s-a mentionat "locaţiile de filmare au fost puse la dispoziţie de generoşi patroni gălăţeni („Cafe Journal”, Hotel „Galaţi”, Anticariatul „Cronos”, Winmarkt, Biblioteca „V. A. Urechia”)"
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mihail
  Marți, 05 Martie 2013 11:52
  Problema in discutie este pasionanta;foarte frumoasa initiativa slujitorilor Thaliei din orasul nostru dar cine CINE PLATESTE pentru aceast act artistic temerar??? Daca totul se bazeaza pe surse proprii ,totul ar fi O.K.,daca indiscutie sunt banii publici ,personal nu sunt de acord cu acest experiment(cum nu sunt de acord cu banii cheltuiti aiurea de primarie cu spectacolul de Revelion sau mai nou,cu acea gala de box unde valoarea unor pugilisti a fost evident indoielnica iar aranjamentele la fel de clare !!!Petse tot in lume filmele ,galele de box sunt organizate pe baza banilor intreprinzatorilor implicati,nu pe banii publici!!!Asa ,si eu mi-as dori sa-mi finanteze cineva publicarea unei carti !!!Nu ar fi drept,riscul ca si eventualul profit trebuie sa apartina celor implicati!!!Ma amuza insa cat de mult imi aminteste poza publicata la acest articol,cu simpaticul actor galatean,de TITANUL JEAN GABIN,Dumnezeu sa-i odihneasca sufletul si cenusa (SIC!!!)magaiata pe veci de valurile oceanului!!!
  1
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.