Stilul Luminiţei Negoiţă, în spatele succesului „aQua Models”

Stilul Luminiţei Negoiţă, în spatele succesului „aQua Models”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În 1995 lua fiinţă, la Galaţi, trupa de modele din cadrul Casei de Cultură a Studenţilor, care ulterior, în 2005, avea să devină agenţia de modele “aQua Models”. Instruită în primii ani de Irina Naumova - de la Teatrul de modă „Prestige”, din Chişinău, trupa a dobândit un bun renume, prin zecile de premii primite, an de an, la competiţiile de gen şi la concursurile de miss din ţară. Titlul de Miss Universitas a fost cucerit de gălăţence în 1997 - Claudia Mihai, în 2000 şi 2002 - Dana Iuteş, în 2007 - Dana Muscă, 2008 - Ana Veleşco, 2011 - Cristina Tcacenco şi 2012 - Cristina Şlapac.

Simţul detaliilor

Din 2002, modelele sunt pregătite de Luminiţa Negoiţă, fost manechin. Despre ea, Mioara Lovin, referent de specialitate în cadrul departamentului Cultural al Casei Studenţilor, afirmă: „Împreună am realizat cele mai frumoase show-uri de modă: Gala SeDucŢie, în 2005, spectacol aniversar unde s-au sărbătorit 10 ani de modă studenţească la Galaţi şi s-a trecut la statutul de agenţie de modele; Gala Extravagance - realizată anual, începând din 2004, transformată, în ultimii doi ani, în Festival Naţional de Modă; Gala Inedit - în 2007, Gala That's Us - în 2008, 2009 şi 2010. Toate acestea o reprezintă. Pentru mine, Luminiţa poate fi definită prin: creativitate, multă dăruire şi multă pasiune. Are un simţ deosebit pentru detalii. Toate show-rile realizate de ea au trăire, le simţi. Conceptul coregrafic al oricărui show realizat de ea implică nu doar mers scenic, ci şi muzică, lumini şi scenografie. Participând la festivalurile de gen din ţară am primit, deseori, aprecieri pentru mersul scenic al modelelor noastre şi pentru ţinuta lor. Luminiţa le învaţă foarte bine, au stil. Eu aş spune clar: Luminiţa are stil!”.

„Sfaturile ei m-au ajutat”

Cristina Tcacenco, model de succes, mărturiseşte: „aQua Models este pentru mine ca o familie, pe care am cunoscut-o la vârsta de 13 ani, iar Luminiţa Negoiţă este mămica noastră, a tuturor modelelor pe care le-a format şi pe care le formează. Ea ne-a învăţat să avem încredere în noi pe scenă şi nu numai, ne-a învăţat cum să transmitem mesajul creaţiilor pe care le prezentăm. Tot Lumi ne-a învăţat cum să ne punem în valoare frumuseţea, prin lecţii de machiaj, dar şi cu ajutorul multor sfaturi de modă, ţinând cont de trăsăturile corpului nostru. Luminiţa m-a ajutat să câştig cele trei titluri de care sunt extrem de mândră: Miss Viva 2009, Miss Universitas 2011 şi Best Body Award, la Miss Bikini International 2011, în China. Deşi nu a fost lângă mine, efectiv, la toate concursurile, m-au ajutat enorm toate sfaturile ei”.

„Cu capul sus, în orice situaţie”

Sînziana Sîrghi, câştigătoarea titlului Miss Intercontinental România în 2012, recunoaşte, la rândul său: „Sunt la aQua Models de cinci ani şi cred că voi mai fi încă pe atât. Prima persoană care a reuşit să îmi dea încredere în mine a fost Lumi. Datorită ei am învăţat cum să merg cu capul sus în orice situaţie. Lumi e ca o mamă pentru noi în lumea frumuseţii, deoarece pe lângă sfaturi de modelling ne-a vorbit şi despre cum să ne îngrijim, atât faţa cât şi părul, dar ne-a spus şi cum să ne comportăm la castinguri şi interviuri”.

În 2007, am avut şi noi, jurnaliştii, şansa de a lucra cu Luminiţa Negoiţă pentru „Gala Inedit”, un spectacol caritabil la care manechine au fost oameni de presă. Emoţiile trăite atunci, în orele de repetiţii (pe care le aşteptam cu mare bucurie), lucrurile învăţate de la Luminiţa mă fac să afirm cu convingere că aş repeta oricând experienţa, ştiind-o pe Luminiţa "în spate". Discreţia o caracterizează - nu a acceptat ideea unui interviu despre ea, ci doar despre succesul fetelor de la aQua Models. Şi atunci, am preferat să o lăsăm să se privească prin ochii modelelor… pentru a vedea cât este de iubită şi preţuită.

Citit 2350 ori Ultima modificare Marți, 05 Martie 2013 14:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.