Saint Patrick’s Day la Galaţi. Muzica şi dansul irlandez au din ce în ce mai mulţi fani

Saint Patrick’s Day la Galaţi. Muzica şi dansul irlandez au din ce în ce mai mulţi fani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Este al treilea an, consecutiv, în care Direcţia Judeţeană pentru Cultură Galaţi reuşeşte să ofere publicului gălăţean, de Ziua Irlandei, un concert de muzică şi dans irlandez. Cu jumătate de oră înainte de începerea spectacolului, grupul compact de spectatori se tot mărea, revărsându-se de la intrarea în Teatrul Dramatic până în parcare.

„Evenimentul, organizat în colaborare cu Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galaţi şi cu sprijinul Primăriei municipiului Galaţi, dar şi al Centrului Cultural „Dunărea de Jos” Galaţi, a înregistrat şi în acest an acelaşi succes, sala fiind arhiplină, deşi a existat concurenţă prin acţiunea de la Teatrul Muzical „Nae Leonard”, ne-a declarat consilierul Marius Mitrof, adăugând: „Pe lângă gălăţeni, în sală s-au aflat şi mulţi brăileni care s-au bucurat de acordurile irlandeze şi dansurile tradiţionale al formaţiilor Shannon Ceili Band şi STEYsha, dar şi de muzica cimpoaielor scoţiene ale trupei Bordo Sarkany, din Ungaria, care a magnetizat spectatorii cu acorduri medievale irlandeze şi scoţiene”.

La un moment dat, scena a fost invadată de copiii din public, invitaţi de trupa Shannon să danseze pe acordurile unei melodii, spre marea bucurie a micuţilor. Spectatorii s-au despărţit cu greu de trupele prezente reţinându-i cu bisuri prelungite, iar trupa Bordo Sarkany, dorind să răspundă primirii calde a fanilor (fiind pentru a doua oară la Galaţi), a coborât de pe scenă şi a cântat printre fotoliile din sală.

Citit 1085 ori Ultima modificare Luni, 18 Martie 2013 17:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.