Un american la Galaţi. Fundaţia Gates, cucerită de „V. A. Urechia”!

Un american la Galaţi. Fundaţia Gates, cucerită de „V. A. Urechia”!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 30.000 dolari câştigaţi pentru 70 biblioteci din judeţ


Paul Andre-Baran, directorul pentru România al Programului Biblionet / IREX, program naţional, finanţat de Fundaţia Bill şi Melinda Gates, găsea miercuri, la sediul Bibliotecii „V. A. Urechia” că este curajos ce au făcut bibliotecarii gălăţeni, adresându-se adică unui public matur, dar încă nededat la Internet şi nu copiilor, cum s-a mai făcut prin ţară. „Ce aţi făcut aici nu este numai un lucru fantastic: avem numai trei biblioteci judeţene în ţară care au primit [câte] un grant de 30.000 de dolari”, doar cea gălăţeană alegând însă ca ţintă segmentul adult. Aţi avut o provocare pe care nicio altă bibliotecă nu a avut-o!”, a declarat în româneşte americanul cu bunică brăileancă şi căsătorit cu o româncă. Scriitorul Nicolae Bacalbaşa, preşedintele Consiliului Judeţului, a făcut cu această ocazie un excurs istoric şi filosofic gustat de asistenţă. Alături de directorul bibliotecii, prof. dr. Zanfir Ilie, de reprezentantul american al Fundaţiei Gates, dr. Bacalbaşa, dr. Gh. Bugeac – şeful Comisiei de cultură a Consiliului Local, au tăiat miercuri panglica de inaugurare a Centrului de excelenţă care vizează în special peste 150 de adulţi, în special şomeri şi persoane casnice. Centrul are două încăperi: una cu mobilier pentru o lectură comodă şi o plasmă, loc pentru desfăşurarea de cursuri şi informări şi a doua sală, cu mai mese şi calculatoare performante. Prin proiectul câştigat, Fundaţia Gates (care a dotat până acum, prin proiecte câştigate, 170 biblioteci din ţară) a dotat cu IT în valoare de aproape 30.000 dolari 70 de biblioteci din judeţ, în toate comunele şi filialele de la "Urechia"! Finanţarea proiectului se datorează eforturilor de mai mulţi ani a bibliotecarilor, observa managerul bibliotecii. Responsabilă de proiect – bibliotecara Titina Dediu (www.bvau.ro/adulti).

Citit 1887 ori Ultima modificare Vineri, 22 Martie 2013 18:03

3 comentarii

 • postat de Mihai STROILA
  Duminică, 24 Martie 2013 16:54
  Ca beneficiar de un astfel de curs realizez ca astfel de initiative sunt binevenite si provin dintrun belsug de minte si intelepciune.
  Cineva spunea ca : ,, ... fiecare inceput este o consecinta- fiecare inceput incheie ceva ' '.
  Asadar, sa ne indreptam atentia spre castiguri care vor sa vina ! Pentru ca , daca abordam lucrurile cu pricepere , cum sunt sigur ca se face , cu o bruma de stiinta, intelepciune si pragmatism, avem toate sansele sa recuperam o mare parte din ceea ce s-a pierdut odinioara !
  Biblioteca ,, V. A . Urechia ' ' cu bibliotecarii sai a devenit ,iata , o scoala de educatie si formare profesionala ,, pentru un public matur , dar inca nededat la internet, cu tinta segmentul adult ' '.
  Dar, este nevoie de determinare.Unde omului nu-i este permis sa trandaveasca, sa adoarma sa adopte religia minimului efort si a unei vieti comode se implica cu eforturi Biblioteca ,,V.A.Urechia'' prin aceasta mareata p r e o c u p a r e despre care as putea spune ca este o carte deschisa in care nu oricine poate sa citeasca, decat cei bine determinati. Caci adevarata si cea mai mare calamitate a acestei discipline p r e o c u p a r e este ca ea n-a fost in timpurile noastre recente altceva decat o carte necitita. Se afla in programe ,pe diferite mese , pe birourile multor institutii, in ,, c a s e l e ' ' cele mai bune printre relicve. Si ,iata, a fost descoperita si pusa spre recitire si aprofundare cu pricepere la Biblioteca ,,V.A. Urechia ' '.
  Sa va dea DUMNEZEU minte si intelepciune luminate de sus ca reusita sa fie deplina ! SUCCES !
  Cu stima si apreciere ,
  Mihai STROILA

  PS
  Constat din pacate ca reclama este prea subtirica !
  0
  0
  Raportează
 • postat de Titina Dediu
  Duminică, 24 Martie 2013 11:27
  0
  0
  Raportează
 • postat de Titina Dediu
  Duminică, 24 Martie 2013 11:24
  Asteptam adultii cu varsta cuprinsa intre 41-60 ani sa consulte oferta de sesiuni de curs afalta pe pagina bibliotecii la adresa www.bvau/adulti si apoi sa se inscrie. Temele sunt diverse.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.