Flashmob inedit la Teatrul Muzical din Galaţi

Flashmob inedit la Teatrul Muzical din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Publicul prezent, joi seară, în sala Teatrului Muzical „Nae Leonard”,  pentru a vedea recenta premieră, „Ai carte, ai party”, a avut o surpriză de proporţii. Înainte de începerea spectacolului, vocea actorului Paul Buţa a anunţat, la microfon, că a dispărut un obiect important, fără de care reprezentaţia nu poate începe. Câteva secunde mai târziu, un tânăr din sală s-a ridicat cu o carte în mână şi a spus: „Am găsit eu obiectul”. Apoi un altul, din altă parte a sălii, a spus acelaşi lucru, ridicând în aer o carte. Şi apoi încă unul, şi încă… o mare de tineri au intrat de peste tot în sală, au bătut din palme, ca la un semn, şi au dăruit cărţile spectatorilor care priveau încântaţi. Apoi au dispărut, în câteva secunde, în linişte, aşa cum au venit.

A fost, de fapt, un flasmob, intitulat „Ai parte de carte”, pus la cale de un om minunat, profesoara de limba română Ana Tunaru, de la Seminarul Teologic „Sf. Apostol Andrei”, cu sprijinul Librăriei Humanitas, al Parohiei Sf. Vasile cel Mare, al elevilor de la Seminar şi cu complicitatea prof. dr. Eugen Dan Drăgoi. S-au oferit, astfel, tinerilor prezenţi în sală, 50 de cărţi foarte bune, semnate de autori pe care oricine ar dori să-i aibă în bibliotecă: Tolstoi, Sadoveanu, Nietzsche, Cărtărescu, Noica, Neagu Djuvara, Ioana Pârvulescu.

Jos pălăria pentru toţi cei care au realizat acest frumos moment. Ce bine ar fi dacă autorităţile locale şi instituţiile de cultură ar prelua iniţiativa şi ar aduce, la sărbătorile de amploare – Florii, 1 iunie, Sf. Apostol Andrei – bucurii care rămân în sufletul copiilor şi al tinerilor. Până la urmă, orice prilej e un bun prilej pentru a avea parte de carte.

Citit 1195 ori Ultima modificare Vineri, 26 Aprilie 2013 16:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.