Când grafica merge mână în mână cu lectura: Vernisaj al unei eleve de clasa a 9-a, la Humanitas

Când grafica merge mână în mână cu lectura: Vernisaj al unei eleve de clasa a 9-a, la Humanitas
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Iulia Cristina Crînganu, elevă în clasa a XI-a la Liceul Pedagogic, are mână foarte bună pentru desen, dar lucrările sale sunt susţinute solid şi de lectură, având idee şi consistenţă. Acest lucru s-a putut vedea cu ochiul liber la prima expoziţie personală pe care adolescenta a deschis-o la Librăria „Humanitas”. 

"Organizez în fiecare lună câte o expoziţie a elevilor mei de la Liceul de Artă. Prin premiile II pe care le-a câştigat recent, la secţiunea grafică la „Camil Ressu” şi  la un concurs naţional desfăşurat la Botoşani, Cristina şi-a câştigat dreptul să expună aici. Ea a mai avut înainte două participări la expoziţii de grup”, spune mentorul ei, profesorul Cornel Corcăcel.

Deşi este elevă la ştiinţe sociale, tânăra îşi doreşte să urmeze cursurile unei facultăţi de artă, eventual la o secţie de design. „Întâi a fost doar o pasiune, dar mi-am dat seama că acesta este drumul pe care vreau să merg. Am început să lucrez foarte mult, uneori chiar şi câte opt ore pe zi”, mărturiseşte ea.

Seria lucrărilor intitulată „Mythos” face un rezumat al legendelor diferitelor popoare şi se potriveşte de minune cu spaţiul librăriei, unde vă aşteaptă să le admiraţi.

Citit 1517 ori Ultima modificare Vineri, 26 Iulie 2013 17:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.