După festivalurile de Fanfare şi Folclor: "Am câştigat pariul cu Parcul Rizer"

După festivalurile de Fanfare şi Folclor: "Am câştigat pariul cu Parcul Rizer"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După maratonul festivalurilor organizate de Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, directorul Sergiu Dumitrescu concluzionează: „Am câştigat pariul cu locaţia: mulţi nu-şi imaginau că putem aduce în Parcul Rizer atâţia oameni - cam 10.000 de spectatori la fanfare şi 15.000 la folclor. Cred că Primăria ar trebui să aibă o implicare mai mare, pentru că în primele seri a existat problema transportului în comun după ora 23,00, remediată, ce-i drept, ulterior. Au fost şi unele mici disfuncţionalităţi: la început  nu aveam curent electric la scenă, lipseau culisele pentru artişti, apoi platforma de beton a scenei era total improprie dansului, dar le-am depăşit, oamenii noştri au muncit enorm şi totul a ieşit bine. Am pus peste platforma de beton podeaua scenei pe care o amplasam de obicei la Păpădie”.

Lampioane în loc de artificii

După experienţa fiecărei ediţii, organizatorii mai învaţă câte ceva: „Anul acesta am învăţat că dacă ai un proiect clar, pe care toată lumea îl înţelege şi îşi doreşte să iasă bine, atunci iese bine. Un dezavantaj major ar fi situarea în vecinătatea Parcului Rizer a Spitalului Militar: ne pare rău dacă i-am deranjat pe cei aflaţi în suferinţă”, afirmă Sergiu Dumitrescu.
O noutate de suflet, la Festivalul de Folclor, a fost lansarea, în ultima seară, a 30 de lampioane colorate - a fost feeric. Ca bani, mult mai ieftine decât artificiile, iar ca efect, incomparabil mai frumos.

Ce mai trebuie îmbunătăţit

La Parcul Rizer, două aspecte ar mai trebui îmbunătăţite pentru ca amfiteatrul să poată găzdui publicul în condiţii mai bune: „Umplerea pavajului ecologic cu gazon, pentru nivelarea lui. Apoi, dacă s-ar putea face ceva pentru ca distanţele dintre rânduri să nu mai fie atât de mari. Noi aveam scaunele albe din anii trecuţi dar, fiind terenul în pantă, nu le-am putut amplasa”, afirmă Sergiu Dumitrescu.

Oaspeţii au fost mulţumiţi

Încă sub impresia proaspătă a experienţei trăite, Ion Chiciuc, directorul Festivalului de Folclor, cel care a ţinut legătura directă cu cei 400 de oaspeţi, declară că: „La final, toţi participanţii au fost mulţumiţi atât de condiţiile de cazare, cât şi de faptul că au putut socializa foarte bine şi au putut vedea unii programele celorlalţi. Liantul între toate delegaţiile l-au constituit membrii Ansamblului din Algeria: prin tot ce au făcut, algerienii şi-au meritat pe deplin Premiul de popularitate. Şi încă un lucru important: toţi au apreciat aşezarea în amfiteatru a scenei din Parcul Rizer”, conchide directorul festivalului de folclor.

Citit 2188 ori Ultima modificare Luni, 19 August 2013 17:27

7 comentarii

 • postat de Spectator
  Miercuri, 21 August 2013 08:53
  5.13.169.***
  Banci si cosuri de gunoi sunt f mult in parc, doar trebuie folosite.
  Trotuarele si strazile adiacente sunt jalnice, in schimb
  0
  1
  Raportează
 • postat de nicu
  Marți, 20 August 2013 17:57
  79.116.101.***
  Reprosurile aduse organizatorilor imi par absolut gratuite si interesate politic. Coregrafic moldovenii au fost clar peste toti dar ei deja au un stil vecin cu baletul.
  Bancile insuficiente in amfitreatru ar fi o problema ca si decibelii lasati cam tare. Si vorbesc ca fiind unul ce am avut critici la adresa reamenajarii parcului. Dar festivalul in sine a fost o reusita, inclusiv locatia aleasa.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mihaela
  Marți, 20 August 2013 11:40
  109.102.91.***
  Poate totusi alta data faceti ceva cu volumul sonorului. Cred ca oricat de festival ar fi, nu este cazul ca decibelii sa se auda pana in Cosbuc. Parca se cheama poluare fonica.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Aceeasi cardasie ordinara! Sa va fie rusine, ati dat din nou trofeul Greciei, de data asta pe nedrept, Georgia, Algeria si Republica Moldova au fost, cu mult, peste greci.
  Marți, 20 August 2013 10:15
  5.13.146.***
  Sa va fie rusine, ati dat din nou trofeul Greciei, de data asta pe nedrept, Georgia, Algeria si Republica Moldova au fost, cu mult peste greci. Tineti cont de publicul spectator, probabil au fost interese la mijloc.
  Juriu varza! Numai veniti baiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii... O sa fuga toate tarile, sa mai vina la festival,pentru magaria care ati facut-o.
  0
  0
  Raportează
 • postat de adi
  Marți, 20 August 2013 09:53
  81.12.239.***
  Bravo, Sergiu! Bravo, echipei!
  Omenia naste omenie!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ati castigat pariul , pe DRAQU ! Va place sa ascundeti gunoiul sub pres !
  Marți, 20 August 2013 08:56
  5.13.170.***
  Intr-adevar , un "oras" aflat intr-o paragina perpetua ! Ne sufoca mizeria si nimeni dintre cei care sunt platiti cu bani grei pentru a se ocupa de buna administrare a orasului , nu se sinchiseste sa miste un dege,t pentru ca urbea noastra sa arate cat de cat civilizat !!! E drept ca si multi dintre noi ne comportam mai rau ca vitele !!! Peste tot numai resturi si ambalaje aruncate pe jos, in jurul putinelor banci existente vezi "covoare" de coji de seminte de Braila, sticle de plastic si pahare de unica folosinta aruncate peste tot, la voia intamplarii, rahati de caini ( maidanezi sau cu stapani prost crescuti ! ), etc. Toate acestea , coroborate cu delasarea celor din primarie duc la degradarea intr-un ritm alarmant a Galatiului care, altadata, era un oras frumos . Pacat !
  0
  0
  Raportează
 • postat de Alecu
  Marți, 20 August 2013 07:28
  5.13.208.***
  Un parc plin de coji de seminte si sticle de plastic aruncate pe jos.Un parc care arata ca o parloaga datorita faptului ca nu este ingrijit. In mijlocul parcului exista un teren demn de un maidan din afara orasului.Ecranul sau peretele din spatele scenei a ramas nefinisat.In concluzie este jale mare in acest parc.Asteptam terminarea gradinii publice unde lucreaza o firma sustinatoare PNL,la terminarea fantanii care in final va arunca jeturi de apa luminate color,FEERIC !
  Jale mare cu acest oras condus din anii '90 numai de PSD ,actualmente USL.
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.