După festivalurile de Fanfare şi Folclor: "Am câştigat pariul cu Parcul Rizer"

După festivalurile de Fanfare şi Folclor: "Am câştigat pariul cu Parcul Rizer"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După maratonul festivalurilor organizate de Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, directorul Sergiu Dumitrescu concluzionează: „Am câştigat pariul cu locaţia: mulţi nu-şi imaginau că putem aduce în Parcul Rizer atâţia oameni - cam 10.000 de spectatori la fanfare şi 15.000 la folclor. Cred că Primăria ar trebui să aibă o implicare mai mare, pentru că în primele seri a existat problema transportului în comun după ora 23,00, remediată, ce-i drept, ulterior. Au fost şi unele mici disfuncţionalităţi: la început  nu aveam curent electric la scenă, lipseau culisele pentru artişti, apoi platforma de beton a scenei era total improprie dansului, dar le-am depăşit, oamenii noştri au muncit enorm şi totul a ieşit bine. Am pus peste platforma de beton podeaua scenei pe care o amplasam de obicei la Păpădie”.

Lampioane în loc de artificii

După experienţa fiecărei ediţii, organizatorii mai învaţă câte ceva: „Anul acesta am învăţat că dacă ai un proiect clar, pe care toată lumea îl înţelege şi îşi doreşte să iasă bine, atunci iese bine. Un dezavantaj major ar fi situarea în vecinătatea Parcului Rizer a Spitalului Militar: ne pare rău dacă i-am deranjat pe cei aflaţi în suferinţă”, afirmă Sergiu Dumitrescu.

O noutate de suflet, la Festivalul de Folclor, a fost lansarea, în ultima seară, a 30 de lampioane colorate - a fost feeric. Ca bani, mult mai ieftine decât artificiile, iar ca efect, incomparabil mai frumos.

Ce mai trebuie îmbunătăţit

La Parcul Rizer, două aspecte ar mai trebui îmbunătăţite pentru ca amfiteatrul să poată găzdui publicul în condiţii mai bune: „Umplerea pavajului ecologic cu gazon, pentru nivelarea lui. Apoi, dacă s-ar putea face ceva pentru ca distanţele dintre rânduri să nu mai fie atât de mari. Noi aveam scaunele albe din anii trecuţi dar, fiind terenul în pantă, nu le-am putut amplasa”, afirmă Sergiu Dumitrescu.

Oaspeţii au fost mulţumiţi

Încă sub impresia proaspătă a experienţei trăite, Ion Chiciuc, directorul Festivalului de Folclor, cel care a ţinut legătura directă cu cei 400 de oaspeţi, declară că: „La final, toţi participanţii au fost mulţumiţi atât de condiţiile de cazare, cât şi de faptul că au putut socializa foarte bine şi au putut vedea unii programele celorlalţi. Liantul între toate delegaţiile l-au constituit membrii Ansamblului din Algeria: prin tot ce au făcut, algerienii şi-au meritat pe deplin Premiul de popularitate. Şi încă un lucru important: toţi au apreciat aşezarea în amfiteatru a scenei din Parcul Rizer”, conchide directorul festivalului de folclor.

Citit 2292 ori Ultima modificare Luni, 19 August 2013 17:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.