Gălăţeanca Alina Păduraru lansează "Ceai de broaşte"

Gălăţeanca Alina Păduraru lansează "Ceai de broaşte"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Alina Păduraru împlineşte astăzi 20 de ani. Tânăra gălăţeancă, studentă la biochimie, la Glasgow, în Scoţia, îşi va sărbători frumoasa vârstă într-un mod inedit: lansându-şi, exact astăzi, la ora 17,30, la Casa Cuza Vodă, cartea de debut, „Ceai de broaşte”, proaspăt apărută la Editura Sinteze din Galaţi.

O nuvelă ce are, după cum ne dezvăluie autoarea, „conexiuni cu realitatea”. Laitmotivul cărţii îl constituie o ceainărie… neobişnuită: „Un local în care intră oameni înstăriţi şi ies preşedinţi. O ceainărie în care un student intră lunar şi iese după trei zile. O vânzătoare cu valori morale discutabile care deţine soluţii pentru toate problemele oamenilor. Patru oameni simpli care îşi vând sufletul pentru a elucida misterul. Un cititor care îşi va savura ceaiul altfel”, după cum ne avertizează autoarea.

Pe când era elevă de gimnaziu, Alina Păduraru făcea parte din cenaclul „Noduri şi semne”. Proza a pasionat-o dintotdeauna, mai mult decât poezia. Filosoful  Bertrand Russel este autorul său preferat, iar visul său cel mai mare este să-l cunoască într-o zi pe etologul şi biologul britanic Richard Dawkins, fondatorul Fundaţiei pentru Raţiune şi Ştiinţă ce îi poartă numele.

Primii cititori ai cărţii „Ceai de broaşte” au fost prietenii Alinei, Mihai Răcoreanu, Viviana Popa şi Andreea Stroia. Nuvela va fi tradusă şi în limba engleză şi publicată pe site-ul amazon.co.uk books. Ce care doresc să o cunoască pe Alina Păduraru şi să deguste o ceaşcă literară de ceai sunt invitaţi astăzi, la Casa Cuza Vodă.

Citit 2375 ori Ultima modificare Miercuri, 21 August 2013 15:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.