O nouă expoziţie la Galeriile de Artă: „Interferenţe”: Simona Pascale şi Olimpia Ştefan
Foto: Foto: Cornel Gingăraşu

O nouă expoziţie la Galeriile de Artă: „Interferenţe”: Simona Pascale şi Olimpia Ştefan
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Iubitorii de artă din Galaţi resimt din ce în ce mai mult lipsa unor spaţii expoziţionale. Acest lucru a fost evident luni seara, la vernisajul expoziţiei „Interferenţe”, când sala Galeriilor de Artă „Nicolae Mantu” a fost neîncăpătoare pentru publicul participant la eveniment. Cele două protagoniste, Simona Pascale şi Olimpia Ştefan, au fost colege de facultate, la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi şi sunt bune prietene. Prezentarea autoarelor şi a expoziţiei a fost făcută de Aurel Manole şi Mariana Tomozei Cocoş.

Simona Pascale a urmat Design vestimentar cu Angela Tomaselli, la Liceul de Artă „D.Cuclin” şi de aici i-a venit ideea de a prezenta în expoziţia cu lucrări de pictură şi câteva piese unicat de design vestimentar. „Trebuie să punem accent pe feminitate, să îndrăznim, să căutăm mereu ceva nou: nimic nu ne ridică mai mult decât feminitatea şi caracterul”, afirmă Simona Pascale, care dedică lucrările din expoziţie fiicei sale.

Olimpia Ştefan recunoaşte că ideea acestei expoziţii comune este mai veche: „Mi-aş fi dorit să vin şi eu cu nişte bijuterii care să completeze ţinutele vestimentare ale Simonei, dar, poate, o vom face în viitor. Am încercat să aduc pe simeze o parte din eul meu. Sunt atrasă şi de natură, de peisagistică, am căutat să expun şi portret, considerând că elementul uman este cel căruia ar trebui să îi dăm valoare. Mă regăsesc în culoare, în elementele de grafism, am încercat să combin anumite tehnici, să experimentez. Caut ceva nou, dar încă nu sunt pe deplin mulţumită”. 

Expoziţia este cu vânzare şi va rămâne deschisă la Galeriile de Artă timp de două săptămâni.

Citit 3167 ori Ultima modificare Joi, 29 August 2013 13:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.