De Ziua Limbii Române: Biblioteca "V. A. Urechia" - trei premii la Chişinău

De Ziua Limbii Române: Biblioteca "V. A. Urechia" - trei premii la Chişinău
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Biblioteca „V. A. Urechia” a primit multe premii la Chişinău: „Trei premii n-a luat nimeni, să fie clar!” - rezumă, cu bucurie, directorul Bibliotecii „V. A. Urechia”, prof. dr. Zanfir Ilie, la finalul Salonului Internaţional de Carte de la Chişinău, 31 august - 3 septembrie, desfăşurat la Biblioteca Naţională a Republicii Moldova. Doar gălăţenii au primit trei premii, iar câte un singur premiu a fost acordat unor edituri prestigioase din Bucureşti sau din străinătate. Salonul, desfăşurat sub patronajul UNESCO şi al Primei Doamne a Republicii, Margareta Timofti, a adunat peste 300 de edituri din 20 ţări.

Premiul I la secţiunea „Istorie locală” a fost acordat lucrării de tip enciclopedic „Oameni în memoria Galaţiului - vol. IV” şi albumului „Caragiale şi Galaţiul”, editate de biblioteca gălăţeană. Premiul I la categoria „Istorie literară” a fost atribuit directorului bibliotecii gălăţene, pentru volumul „Fenomenul literar în presa românească între anii 1990 - 2000” - Editura Timpul, Iaşi (prefaţă, acad. Mihai Cimpoi). Biblioteca gălăţeană a venit acasă şi cu Premiul „Biblos” acordat revistelor, pentru nr. 19 şi 20 ale revistei "Axis libri", pe care o editează.

Din juriu au făcut parte, printre alţii, acad. Mihai Cimpoi, Arcadie Suceveanu - preşedintele Uniunii Scriitorilor, Constantin Rusnac - secretar general al Comisiei Naţionale pentru UNESCO, Alexe Rău, directorul Bibliotecii Naţionale Chişinău.

Alături de biblioteca judeţeană „Gh. Asachi” din Iaşi, cea gălăţeană (cu cinci filiale în Republica Moldova!) este coorganizatoare a salonului. La Chişinău, Biblioteca „Urechia” a expus 150 de titluri, majoritatea ale propriei edituri.

Citit 780 ori Ultima modificare Joi, 05 Septembrie 2013 16:54

1 comentariu

 • postat de DR.MIHAI MORARU
  Vineri, 06 Septembrie 2013 17:46
  5.13.128.***
  Frecventez biblioteca ,,V.A.URECHIA,, din copilarie, intotdeauna am gasit aici oameni pasionati de nobila lor indeletnicire,aceea de a raspandi lumina magica a cartii printre cei ce calca pragul acesteia.Intotdeauna am gasit aici cartea cautata ,dar mai mult de atat,caldura sufleteasca si solicitudinea slujbasilor acestei institutii de cultura de prestigiu international.Acum biblioteca este si mai bine organizata si mai bine dotata ca inainte de '89,daca toate institutiile ar activa la fel de performant ca aceasta oaza de cultura si informatie lucrurile ar merge mult mai bine in tara !Felicitari si multumiri tuturor angajatilor bibliotecii,oameni minunati, cat si inimosului si competentului director al vechiului salas de cultura din orasul nostru drag,DOMNUL PROFESOR.ILIE ZANFIR,TOTI ACESTIA ,pe drept cuvant,putandu-se mandri cu ceea ce se intampla in locul unde primesti pe brate un dar de nepretuit,fara nicio obligatie materiala sau de alta natura ...CARTEA!Imi amintesc emotiononat versurile Bardului de la Mircesti,Vasile Alecsandri,din ,,Fantana Blanduziei,, rostite cu un inegalabil farmec de catre legendarul tragedian GEORGE VRACA:,,O,CARTE,MA TREZESTI DIN VISURI TARZIE SI DESARTE ,/DIN BUNURILE LUMII,CU TINE MA ALEG!,,FELICITARI PENTRU FRUMOASELE REALIZARI,SUNTEM MANDRI CA AVEM ASTFEL DE CONCETATENI CA CEI DESPRE CARE AM FACUT AICI VORBIRE!
  1
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.