Scriitorii şi-au ales conducerea / Corneliu Antoniu, reconfirmat în funcţia de preşedinte

Scriitorii şi-au ales conducerea / Corneliu Antoniu, reconfirmat în funcţia de preşedinte
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De duminică, poetul Corneliu Antoniu a fost reconfirmat în funcţia de preşedinte al filialei S-E, Galaţi-Brăila, a Uniunii Scriitorilor din România, prin vot deschis (deoarece a existat un singur contracandidat, poetul Iulian Grigoriu, care însă s-a retras). Un singur vot împotrivă şi o abţinere i-au permis fostului preşedinte să continue ce a început în cea mai tânără filială, dar cu mai multe case de vacanţă decât Uniunea, cu revistă şi festival internaţional, poetul anunţând şi un nou proiect, în parteneriat cu Biblioteca „V. A. Urechia” şi Universitatea „Dunărea de Jos”: „Istoria literaturii române la Dunărea de Jos”.

Tot duminică, la sediul din strada Labirint nr. 1 al filialei, s-a votat, secret, pentru preşedinţia pe ţară a Uniunii, în prezenţa preşedintelui în funcţie, criticul Nicolae Manolescu, aflat pentru prima dată la Galaţi, şi a contracandidatului său, poetul Dan Mircea Cipariu. Rezultatele se vor cunoaşte abia pe 7 octombrie, când se vor deschide urnele în toate filialele. Duminică au fost prezenţi şi vicepreşedintele Uniunii, poetul Gabriel Chifu, şi un alt membru al Comitetului Director al USR, Nicolae Prelipceanu, preşedintele Comisiei de monitorizare a alegerilor.

Cu această ocazie a fost votat deschis de către o prezenţă numeroasă şi Comitetul Director al filialei: scriitoarea şi ziarista Katia Nanu, criticul şi poetul Adrian George Secară, poetul Iulian Grigoriu şi poetul brăilean Constantin Gherghinoiu sunt acum la conducerea filialei.

Citit 1127 ori Ultima modificare Marți, 01 Octombrie 2013 13:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.