E musai să le vedeţi! Mii de crizanteme vă aşteaptă la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii

E musai să le vedeţi! Mii de crizanteme vă aşteaptă la Complexul  Muzeal de Ştiinţele Naturii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Bonus: Curiozităţi botanice şi un târg handmade


Complexul  Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” este, în acest week-end, mai mult decât de obicei, raiul florilor. Cea de a XI-a ediţie a expoziţiei temporare „Regina Toamnei, Crizantema”, reuneşte, după cum a declarat ieri, la vernisaj, managerul Emil Strungă, „42 de expozanţi, societăţi şi firme de profil din Bacău, Brăila, Cluj Napoca, Constanţa, Ploieşti, Pucioasa, Tulcea şi Galaţi, care oferă gălăţenilor un regal al frumuseţii naturii”. Standurile sunt amplasate pe două nivele, iar în prelungirea acestei expoziţii, vizitatorii pot vedea, deopotrivă, şi un Târg Handmade, cu lucruri unicat, realizate manual.  

O porţie de relaxare şi de frumos

Muzeograful Elena Zlate, principalul organizator al standului instituţiei gazdă – care anul acesta are o tematică specială, „Armonii rustice de toamnă” - a mărturisit că, an de an, colectivul Grădinii Botanice se străduieşte să facă din acest eveniment o „dulce ispită” pentru a-i atrage pe gălăţeni în număr din ce în ce mai mare. „Este un eveniment pe care dorim să-l transformăm într-un moment de tihnă, vrem să vă invităm să vă luaţi porţia de relaxare şi de frumos”, a spus Elena Zlate.   

Tillandsia şi Mâna lui Budha

Paul Lupoae, coordonatorul secţiei Grădina Botanică, a dezvăluit faptul că, pe lângă crizantema-regină, vizitatorii pot vedea în expoziţie şi câteva curiozităţi: „Ca element de noutate, din punct de vedere al curiozităţilor din lumea vegetală, sper să vă stârnim atenţia cu o plantă ce provine din Australia şi are o inflorescenţă care se termină într-un aranjament floral, sau cu Tillandsia, o plantă care nu trebuie udată, ci foloseşte doar umiditatea din atmosferă. De asemenea, puteţi vedea şi Tillandsia Samantha, declarată, în Olanda, planta anului. Din familia citricelor veţi putea admira Mâna lui Budha, căruia i se mai spune Fructul cu degete. Aşa cum spune ardeleanul: e musai să le vedeţi, eu vă invit să treceţi pe la fiecare stand, să admiraţi şi să vă bucuraţi de această expoziţie”.

La vernisajul de ieri, Corul Allegria, condus de Silvia Niţă, a susţinut un recital. Fiind o manifestare cu vânzare, toţi cei care vor dori să facă un cadou frumos celor dragi, vor putea cumpăra crizanteme la preţuri convenabile de la expozanţii prezenţi la muzeu. Expoziţia rămâne deschisă până duminică, inclusiv, programul de vizitare fiind între orele 9,00 şi 17,00.

 

Citit 1681 ori Ultima modificare Joi, 24 Octombrie 2013 18:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.