Zilele Bibliotecii „V. A. Urechia”: O săptămână de parte de carte

Zilele Bibliotecii „V. A. Urechia”: O săptămână de parte de carte
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aniversarea a 123 de ani de existenţă a Bibliotecii „V. A. Urechia“ va fi marcată, între 11 şi 17 noiembrie, prin numeroase manifestări culturale, ştiinţifice şi educative la sediul central şi filialele de cartier.
Luni, 11 noiembrie, la 10,00, în faţa statuii lui Urechia, din faţa Bibliotecii, la deschiderea oficială, va avea loc şi un recital poetic al membrilor filialei USR. Urmează o sesiune de informare şi formare pentru utilizatori, cu elevii Şcolii „Mihail Sadoveanu”.
Marţi, la ora 10,00, în Sala ”Mihai Eminescu”, la sediul central, va fi o întâlnire cu prof univ. dr. Mircea Regneală, preşedintele Asociaţiei Bibliotecarilor din România. Urmează lansare de carte, prezentarea editurii Bibliotecii, lansarea Buletinului Fundaţiei Urechia, prezentarea ”Fondului Cantacuzino”, intervenţii ale unor profesori de la Universitatea „Dunărea de Jos” şi ale oamenilor bibliotecii. De la 11,00, la Secţia împrumut pentru copii, elevii Colegiului de Arte „Dimitrie Cuclin” se vor participa la o lectură publică.   
Miercuri, de la 14,00, la filiala bibliotecii din Casa de Cultură a Sindicatelor, este programată acţiunea „Primii paşi în bibliotecă” - vizita ghidată a copiilor de la Adăpostul de Zi şi de Noapte pentru Copiii Străzii. Tot atunci, la sediul central, Sala „Eminescu”, începe sesiunea de informare şi formare pentru utilizatori a elevilor de la Colegiul de Alimentaţie şi Turism „Dumitru Moţoc”.
Joi, la ora 10,00, are loc sesiunea pentru elevii C.N. „Vasile Alecsandri”. Tot atunci, la Sindicate la filială, are loc un concurs,  cu participarea Grădiniţei ”Step by Step”. La sediul central, de la 17,00, la Salonul „Axis Libri”, vor lansa cărţi scriitorul Adrian Georgescu şi gen. Emil Străinu.
Vineri, de la 11,30, la filiala din Micro 40, se va desfăşura, în limba franceză, dezbaterea „Valori ale cetăţeniei europene”, organizată de Fundaţia IKON în cadrul proiectului „Memorie, solidaritate, pace - Ceremonial pentru Ziua Armistiţiului”. Iar de la 12,00, la Sindicate, se vor desfăşura dialoguri libere despre cărţile citite cu elevii de la Şcoala „Sf. Ana”. Iar la sediul central, de la 14,30, vom vedea „Voluntarii Bibliotecii - Gala Premianţilor 2013”. Biblioteca mai pregăteşte câteva expoziţii şi proiecte dedicate acestui eveniment, inclus în Serbărilor Galaţiului.

Citit 969 ori Ultima modificare Joi, 07 Noiembrie 2013 15:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.