În 2014, la Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi: Evenimente sui generis şi de tip happening

În 2014, la Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi: Evenimente sui generis şi de tip happening
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru a atrage cât mai mulţi vizitatori, directorul Muzeului de Artă Vizuală ne-a dezvăluit ce strategie va adopta în 2014: „Vom face expoziţii sui-generis. Vom începe cu cea a lui Cristian Bedivan, intitulată „Jurnal”, care se va deschide pe 21 ianuarie. Apoi, Jana şi Gigi Andreescu vor relua Simpozionul de acuarelă de la Celic Dere, cu extindere la Argamum şi Galaţi, cu o expoziţie la Tulcea şi Galaţi, în tandem.

Gheorghe Miron şi Liviu-Adrian Sandu au venit cu o idee care cred că va avea mare succes, un duplex expoziţional – o prezentare a patrimoniului gălăţean de artă plastică, structurat pe două secţiuni: în luna mai, „In memoriam”, pentru cei care nu mai sunt printre noi şi care au lucrări în colecţiile muzeului şi, în luna iulie, secţiunea „In activitas”, cu autori gălăţeni în viaţă”, declară Dan Basarab Nanu.

Gigi Miron ne dezvăluie, la rândul său: „Vom încerca să-i contactăm pe urmaşii celor care nu mai sunt, să îi aducem la vernisaj. Vom încerca să facem de fapt ceea ce noi, românii, de regulă uităm să ne amintim de unde am plecat. Noi, toţi, am avut profesori printre artiştii care ne reprezintă. Le-am fost elevi, să nu uităm. Va fi, cu siguranţă, un eveniment emoţionant, unde cred că se vor vărsa lacrimi. Trebuie să perpetuăm ideea că nimeni nu e  mai bun decât celălalt, nici unul dintre noi să nu se creadă numărul unu şi, în acelaşi timp, să ne amintim de predecesori”, declară Gheorghe Miron.

Tabăra de creaţie de la Boholţ, organizată de domnul Vasile Joantă,  va continua şi în 2014, în luna aprilie. Creaţiile realizate vor fi expuse la muzeu. În luna mai vor fi prezentate pe simeze lucrările premiate la Concursul pentru elevi „Camil Ressu”. „Vom mai avea Zilele filmului polonez, o expoziţie Lola Schmierer Roth şi una semnată de Costin Neamţu. Sergiu Dumitrescu va împlini, anul acesta,  o vârstă rotundă, 60 de ani, aşa că ultima expoziţie din calendarul muzeului va fi a lui. Vom relua, sperăm, din primăvară, seria evenimentelor de tip happening – concerte în stradă, respectând ore decente, ca să nu deranjăm vecinii”, declară directorul Dan Nanu, sperând că toate aceste evenimente vor aduce publicul mai aproape de muzeu.

Citit 1235 ori Ultima modificare Duminică, 12 Ianuarie 2014 15:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.