Complexul Muzeal gălăţean rivalizează cu „Antipa”/ 118.000 de vizitatori, pe parcursul anului 2013

Complexul Muzeal gălăţean rivalizează cu „Antipa”/ 118.000 de vizitatori, pe parcursul anului 2013
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Succesul se datorează bunei relaţii cu şcolile”, afirmă managerul * Expoziţii şi proiecte educaţionale extinse pentru anul în curs


De la Emil Strungă, managerul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă”, aflăm că, în 2013, numărul de vizitatori ai instituţiei a crescut, faţă de anul precedent, la toate capitolele, cu procente cuprinse între 6 şi 30 la sută. „Cea mai mare creştere am înregistrat-o la capitolul vizitatori fără plată şi asta în special datorită faptului că numai în „Noaptea muzeelor” ne-au trecut pragul 10.000 de persoane. „Săptămâna Altfel” ne-a adus, de asemenea, 7.000 de vizitatori”, afirmă managerul.

„Complexul Muzeal nu este conceput, primordial, să realizeze venituri. El trebuie judecat, în principal, după numărul de vizitatori şi după numărul de evenimente care se întâmplă aici. Faptul că avem un procent de 6 la sută în plus la total venituri proprii este o realizare, însă cel mai mare câştig îl reprezintă creşterea numărului total de vizitatori cu 20 la sută faţă de anul precedent: am ajuns la 118.000 în 2013, faţă de 97.000 în 2012. Gândiţi-vă că „Antipa”, din Bucureşti, a avut anul trecut 160.000 de vizitatori! Ceea ce vrem să facem în continuare este să menţinem o relaţie cât mai apropiată cu instituţiile de învăţământ, să mergem în şcoli şi să le vorbim despre muzeu, să organizăm activităţi pentru copii. În opinia mea, succesul în privinţa  creşterii numărului de vizitatori se datorează bunei relaţii cu şcolile. Trebuie, totodată, să găsim posibilităţi de a face noi investiţii, cum ar fi Papilonariul: administraţia publică locală să se gândească la o posibilitate de a extinde turismul în municipiul Galaţi şi atunci am mai avea încă o categorie de vizitatori, din turism”, afirmă Emil Strungă.

Corali, cristale, curiozităţi din lumea peştilor

Vorbind despre proiectele instituţiei pe 2014, acestea sunt condiţionate şi de bugetul ce va fi aprobat spre sfârşitul lunii februarie. „În perioada martie-aprilie, vom organiza o expoziţie temporară - „Universul recifelor de corali” şi târgul de minerale „Feeria cristalelor”, în luna aprilie. Secţia Grădina Botanică, va organiza, în luna iunie, Expo Flora - Flori la malul Dunării” şi „Regina Toamnei, Crizantema”, în octombrie. Secţia Acvariu, pe lângă expoziţiile permanente, dedicate ihtiofaunei, va pregăti, în luna mai, o expoziţie de curiozităţi din lumea peştilor, iar în luna iunie, o expoziţie de unelte, scule şi nade pentru pescuitul sportiv”, dezvăluie managerul.

O altă direcţie principală de acţiune a Complexului Muzeal o constituie proiectele educaţionale:  „Pe lângă Astroclubul Călin Popovici şi Clubul Hortus, am dezvoltat, anul trecut, câteva proiecte pe care le vom continua în acest an: avem un sector de plante farmaceutice, unde lucrăm cu studenţii de la Farmacie. Apoi, derulăm un proiect educaţional de Biochimie şi unul de Biofizică, în cadrul căruia vom începe, din luna februarie, lucrările de laborator. Vom continua, de asemenea, ciclul de conferinţe început anul trecut. În ceea ce priveşte microexpoziţiile, avem în vedere reeditarea expoziţiei de păsări şi animale mici, care a constituit un succes în 2013: în două zile am avut 1.000 de vizitatori”, declară  managerul Emil Strungă, promiţând, de asemenea, că vor continua, în 2014, şi evenimentele culturale organizate în colaborare cu Atelierele de poezie ale Angelei Baciu, începute anul trecut, la Grădina Japoneză.

Citit 932 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Ianuarie 2014 16:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.