"Pianul călător" şi 700 kg de muzică, pentru al doilea an, în concert la Tecuci

"Pianul călător" şi 700 kg de muzică, pentru al doilea an, în concert la Tecuci
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un concert Mozart de excepţie a avut loc la Tecuci, pe 28 martie, în sala "Ion Petrovici’’. Deşi are 400 de locuri, sala a fost plină, aflăm de la prof. Viorel Burlacu, metodist la Casa de Cultură Tecuci.

A fost concertul cunoscutului pianist Horia Mihail, solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio, în cadrul ediţiei a doua a turneului organizat de Radio România Cultural prin oraşe mai mici ale României, care sunt lipsite de şansele unor concerte de nivel naţional sau chiar local. Turneu al cărui titlu este explicit: „Pianul călător”. De data aceasta, pianul va ajunge, din oraş în oraş, şi peste Prut, la Chişinău.

Pianul de concert, cu o greutate de 700 de kg a fost transportat până la Tecuci, unde a fost acordat migălos, după cum vedem şi din fotografia trimisă de tecuceanul-belgian Henri Codenie. Radio România Cultural a revenit cu câteva ştiri privind faza tecuceană a concertului, într-un mic serial. Evenimentul s-a derulat cu sprijinul Casei de Cultură Tecuci.

Despre apreciatul pianist precizăm că este absolvent al Academiei de Muzică Bucureşti. După 14 ani de studii în România, a urmat cursurile Universităţii din Illinois, cu masterat. Pianistul a primit în 1999 "Artist Diploma" de la Boston University. Este solist concertist al Formaţiilor Muzicale Radio Bucureşti şi al Filarmonicii din Braşov, preşedinte al Asociaţiei Culturale Accendo, sub egida căreia s-au organizat cinci turnee MusicON ale Romanian Piano Trio, trei turnee Stradivarius, iar în colaborare cu radioul naţional, turneele Pianul Călător şi Duelul Viorilor: Stradivarius vs. Guarneri.

În aprilie trecut, îi declara jurnalistului tecucean Iancu Aizic, după concert: "Fantastic, voi reveni aici oricând cu mare plăcere!". Şi s-a ţinut de cuvânt.

Pianistul va concerte şi cu orchestra în mai multe oraşe, în parcuri din Bucureşti, dar va încânta şi publicul din New York şi Chişinău.

Citit 967 ori Ultima modificare Vineri, 04 Aprilie 2014 14:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.