Duminică eminesciană/ "Poetul naţional", OMAGIAT de gălăţeni

Duminică eminesciană/ "Poetul naţional", OMAGIAT de gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pomenirea Poetului, recitaluri de poezie, muzică de fanfară


Sub genericul "Mihai Eminescu - Identitatea noastră naţională", la Galaţi, omagierea „Poetului naţional”, "la 125 de ani de la trecerea în nemurire", o cifră rotundă deci, va oferi publicului duminică, 15 iunie, în organizarea Bibliotecii Judeţene ”V. A. Urechia” şi a Primăriei Municipiului Galaţi, o zi întreagă de manifestări în aer liber.

Astfel, în Parcul Municipal care poartă numele marelui poet, de la ora 11.00, Fanfara „Valurile Dunării” a Centrului Cultural „Dunărea de Jos” va cânta muzică de promenadă. O slujbă de pomenire a Poetului, oficiată un sobor de preoţi, va fi săvârşită de la ora 11.30. De asemenea, va cânta Corul Seminarului Teologic „Sf. Apostol Andrei”. Partea oficială începe la 12.00, cu alocuţiuni ale reprezentanţilor autorităţilor locale, spirituale şi culturale gălăţene. Urmează un recital poetic din lirica eminesciană, cu actorul Vasile Dănilă şi studenţii de la Facultatea de Arte a „Universităţii Dunărea de Jos”. Un „Intermezzo liric” - spectacol susţinut de artişti ai Teatrului Muzical „Nae Leonard” - este programat la ora 12.25.

Biblioteca de vară şi "Luceafărul"

Foarte potrivit cu omagierea poetului, cititorii se vor bucura, de la ora 12.45, de „Deschiderea oficială a Bibliotecii Estivale” din parc, filială a Bibliotecii Judeţene „V. A. Urechia”. Cu această ocazie, vor fi lansate şi proiectele educativ-recreative de vacanţă: „Clubul Curioşilor”, „Cafeneaua Culturală” şi Tabăra de creaţie ”Axis Libri”, proiecte tradiţionale ale Bibliotecii. Va avea loc cu această ocazie şi un recital din creaţia scriitorilor gălăţeni.

De la ora 19,00, Teatrul Muzical „Nae Leonard” oferă, ca omagiu pentru Eminescu, opera "Luceafărul", de Nicolae Bretan, pe versuri eminesciene, în interpretarea artiştilor teatrului.

Citit 778 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Iunie 2014 17:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.