"Maratonul poetic dunărean" - prima ediţie a unui FESTIVAL de lecturi publice

"Maratonul poetic dunărean" - prima ediţie a unui FESTIVAL de lecturi publice
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poeta Angela Baciu şi actorul Vlad Vasiliu au moderat, miercuri seara, ediţia întâi a „Maratonului poetic dunărean”, desfăşurată pentru câteva ceasuri, pe fond muzical potrivit, în Cafeneaua artiştilor - „La Fani”, de lângă Teatrul Dramatic, cu poezie pe săturate, prezentată chiar de creatori sau interpretată de actori. A fost de faţă şi cantautorul Săndel Spânu.

Cu acest prilej s-a lansat şi nr. 215 al revistei de cultură „Porto Franco”, a Societăţii Scriitorilor „C. Negri” Galaţi, de către redactorul-şef al acesteia, poetul Sterian Vicol, care observa că mulţi dintre cei prezenţi au fost publicaţi de-a lungul timpului în revista pe care a preluat-o la nr. 40, în anul 2000. Membru an de an în juriu la Concursul naţional de creaţie „Porni Luceafărul”, poetul gălăţean a putut observa cu satisfacţie şi că mulţi dintre gălăţenii premiaţi acolo au confirmat între timp cu volume noi, au intrat în Uniunea Scriitorilor, s-au făcut cunoscuţi. Redactorul-şef a început seara cu o scurtă evocare a poetului dispărut Ion Chiric, aflat printre întemeietorii revistei.

De peste Prut, a fost prezent un prieten al său: poetul basarabean Dumitru Marian, care ne-a mai înveselit cu parodiile sale.

A fost prezentă miercuri şi micuţa poetă, de numai 12 ani, Denisa Lepădatu, am avut şi, nu una, ci chiar două Angele, legate de o prietenie de vreo 25 de ani: poetele Angela Baciu şi Angela Ribinciuc.

Dintre scriitorii care au citit şi povestit la microfon, lângă „felinarul scriitorilor” - piesă de decor romantică, îi amintim pe Paul Sân Petru, Angela Baciu, Săndel Dumitru (pentru care poetul Vicol a propus un premiu al Academiei şi din partea autorităţilor locale, pentru servicii aduse punerii în lumină a istoriei oraşului), Denisa Lepădatu, Cezarina Adamescu, Georgeta Muscă Oană, Valeriu Valegvi, Angela Ribinciuc, Stela Iorga etc. Au fost citite poezii ale unor scriitori care nu au putut ajunge din alte colţuri din ţară şi din Israel.

Întâlnirea a fost organizată de filiala Iaşi, Reprezentanţa Galaţi - Tecuci a Uniunii Scriitorilor, “Atelierele de creaţie ale poetei Angela Baciu” şi Asociaţia “C.I.R.C.U.I.T” a actorilor.

Citit 1071 ori Ultima modificare Joi, 12 Iunie 2014 17:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.