LANSARE la „Humanitas”: Să citim... cum să citim

LANSARE la „Humanitas”: Să citim... cum să citim
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ceva neaşteptat şi folositor ni se oferă sâmbătă, la întâlnirea cu o carte, utilă într-o vreme a superficialităţii lecturilor, şi cu traducătorul ei: „Cum se citeşte o carte/ Ghid clasic pentru o lectură inteligentă”, de Mortimer J. Adler şi Charles Van Doren, scoasă la Editura Paralela 45.

Astfel, sâmbătă, 21 iunie, de la ora 17,00, la Librăria „Humanitas” de pe Domnească, traducătorul ghidului ce ar putea influenţa în bine generaţii de cititori - profesorul Doru Valentin Căstăian, de la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin”, poeta Simona Toma şi criticul A. G. Secară vor vorbi despre acest eveniment. Este anunţat şi „un intermezzo muzical”, cu Andra Ştefan şi Ioana Şelaru. Interesant, pe site-ul editurii este semnalat faptul că Adler (1902-2001), filosof şi profesor american, a fost şi unul dintre importanţii colaboratori la editarea Encyclopædiei Britannica!

Cartea lansată sâmbătă, care cuprinde şi metode de citire, teste, chiar şi liste de lecturi esenţiale, „a devenit un adevărat fenomen, un ghid literalmente clasic”, ne asigură editorul.

Citit 1274 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Iunie 2014 18:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.