Scriitori din ţară, în tabără la Galaţi

Scriitori din ţară, în tabără la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A şasea ediţie a Taberei de creaţie şi recreaţie a Asociaţiei Universul Prieteniei - Iaşi, care se va desfăşura până pe 2 august, sub genericul ”Galaţi - oraşul valurilor Dunării”, se deschide oficial astăzi, la ora 10.00, la Hotel Galaţi, şi va fi urmată o depunere de flori la statuia lui Mihai Eminescu. De la ora 15.00, la Centrul Cultural "Dunărea de Jos", este programat vernisajul expoziţiei plasticianului Florin Buciuleac, iar de la 16.00, la Biblioteca Estivală din Parcul Eminescu, vor avea loc lansări de carte ale editurii PIM Iaşi, semnate de Violeta Craiu, Emilian Marcu, Vera Craciun şi de Marian Malciu. Grupul editoarial „Cuvântul” din Herţa, Ucraina, va fi prezentat de Vasile Bâcu, din Cernăuţi. La ora 17.00, se lansează CD-ul „Secunda mea”, al folkistului Săndel Spânu. În continuare, prezentări de carte ale unor edituri din Iaşi, Cluj şi Botoşani, semnate de Mioara Bahna, Mihai Batog-Bujeniţă, Virgil Diaconu, Lucia Olaru-Nenati, Horia Zilieru.

Festivalul a fost „prefaţat” de duminică, la Complexul turistic ”Priza Dunarii”, de o seară de muzică şi literatură, precum şi de o expoziţie fotografcă.

Organizator al maratonului cultural este Asociaţia Universul Prieteniei, cu parteneri Primăria Galaţi, Biblioteca „V.A. Urechia”, Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, Fundaţia „Împreună”, Atelierele de Creaţie „Angela Baciu”, Societatea pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu” Cernăuţi şi Asociaţia Literară „Păstorel” din Iaşi.

Citit 908 ori Ultima modificare Duminică, 27 Iulie 2014 15:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.