"Noaptea în Bibliotecă", la "V.A. Urechia" - târg de carte, concerte, filme şi concursuri

"Noaptea în Bibliotecă", la "V.A. Urechia" - târg de carte, concerte, filme şi concursuri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Proiectul „Noaptea în Bibliotecă”, de la „V. A. Urechia”, ne va oferi, sâmbătă, 4 octombrie, de la ora 12,00 până la miezul nopţii, o paletă întreagă de acţiuni, în mai toate spaţiile sediului central al instituţiei de pe str. Mihai Bravu nr. 16, ocazie şi de a vizita mai multe expoziţii documentare. Târg de carte, concerte, film artistic, filme documentare, lansări de carte, poveşti de groază, concursuri pentru copii, de cultură, dar şi detectivistice sunt doar o parte dintre atracţiile "nopţii"! Iată ce, unde şi când se vor desfăşura toate acestea.

La început, târg de carte

După deschiderea oficială a manifestării, oficiată de managerul instituţiei, Zanfir Ilie, se deschide, la intrarea în bibliotecă, târgul de carte „Toamna cărţilor la Galaţi”. Printre editori, distribuitori locali şi naţionali, se vor număra: editurile Humanitas, Ideea Europeană, Tracus Arte, Multicart, Eikon, Press-Bv, Axis Libri, Pax Aura Mundi, Teonick, Homer, Olimpias, Librăria Donaris, Anticariatul Cronos etc.

La ora 12,30, va fi lansarea proiectului Clubul de şah Axis Libri şi o lecţie demonstrativă de şah. De la 16,00, la Clubul Curioşilor, copiii vor confecţiona brăţări din elastice. De la 18,00, elevi de la mai multe şcoli gălăţene vor participa la programul „Lectură şi teatru la lumina felinarelor”.

"Bătălia cărţilor", în Sala ”Mihai Eminescu”

Între orele 12,30 şi 14,30, se va desfăşura „Bătălia cărţilor” - concurs de lectură pentru două grupe de vârstă: 11-13 ani şi 14-18 ani, un concurs care a ţinut o vară întreagă şi care acum, la final, îşi va desemna câştigătorii.

De la ora 15,00, se desfăşoară proiectul ”Raftul cu iniţiativă”, iniţiat de ProVobis, în parteneriat cu ANBPR. De la 17,00, Salonul literar ”Axis Libri”, în ediţie specială, aduce întâlnirea cu un erou, scriitorul şi generalul nonagenar Neculai Staicu-Buciumeni, care îşi va lansa volumul abia publicat „Povestea vieţii unui om neînsemnat”, Editura Sinteze. Prezintă scriitorul Corneliu Antoniu, preşedintele Filialei Uniunii Scriitorilor, şi actorul Vlad Vasiliu.

De la ora 19,00, avem seară de film: primul lung metraj sută la sută gălăţean, „Cafe Journal”, regizat şi scris de actorul Ciprian Braşoveanu, având pe generic o pleiadă întreagă de actori de la Teatrul „Fani Tardini”. De la orele 21,30 la 24,00 vom avea filme documentare despre Galaţi, „Picătura de cultură gălăţeană”, prezentate de directorul Direcţiei Judeţene de Cultură, Cătălin Negoiţă.

Concurs, la Secţia Împrumut pentru copii

De la ora 16,00, Metropolitan Life organizează „Dialoguri despre sănătate cu cei mici”. De la ora 17,00, concursul incitant „Căutătorii de comori” va alinia mai multe şcoli gălăţene în curtea bibliotecii, la secţiile de împrumut şi Sala Multimedia.

Comori, la Secţia Împrumut pentru adulţi

De la 12,00, „Întâlnire surpriză cu o carte” - o a III-a ediţie de dialoguri cu cititorii. De la 14,30, facem „Feţe, Feţe!” - atelier de caricatură, cu invitat Costel Voiniciuc. La ora 16,30 se deschide un atelier hand-made: „Să decorăm biblioteca”.

De la ora 18,30, începe deja „Seara poveştilor de groază”, ediţia a II-a, unde se vor asculta şi citi povestiri de groază, la lumina lanternelor. Ora 20,00 înseamnă „Noaptea bibliodetectivilor” - participanţii vor căuta indicii ce îi vor duce spre „comoară” în secţiile: Împrumut pentru adulţi, Împrumut pentru copii, în holul şi curtea bibliotecii.

Pictură şi folk, în Holul mare

La 15,00, are loc vernisajul expoziţiei de pictură a Mariettei Vătafu. Tot aici, de la orele 21,00 până la 22,30, vom avea recital de muzică folk cu George Constantin şi Alexandru George Ciobanu la vioară.

Servicii şi scutire de penalităţi

În acest interval de timp, cititorii pot beneficia de serviciile obişnuite ale bibliotecii. Şi o veste bună: cititorii restanţieri vor fi scutiţi, dacă returnează în această zi cărţile sau documentele împrumutate, de plata penalităţilor pentru întârziere.

CITEŞTE ŞI: Pictură la „V. A. Urechia”/ Expoziţie cu peisaje donate unei fundaţii

Citit 2625 ori Ultima modificare Joi, 02 Octombrie 2014 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.