„Fani Tardini”: un teatru, trei festivaluri! SUCCES la Giurgiu şi Oradea, ca şi la Avignon

„Fani Tardini”: un teatru, trei festivaluri! SUCCES la Giurgiu şi Oradea, ca şi la Avignon
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Recent, trupa Teatrului Dramatic "Fani Tardini" a fost în turneu la Giurgiu. „Noi participăm în fiecare an la Festivalul Teatrelor Dunărene de la Giurgiu. Spectacolul, jucat la Sala studio a Teatrului "Tudor Vianu", a ieşit bine, a avut public bun. Şi e bine că ieşim, pentru că, în momentul în care un teatru interacţionează cu un alt public, dintr-un alt oraş, păstrează trupa teatrului activă, tânără, dinamică”, ne-a declarat directorul Dramaticului, actorul Cristian Gheorghe.

Actorii gălăţeni au evoluat alături de teatre din ţară, din Bulgaria, chiar şi de un teatru din Viena, „Pygmalion”, cu spectacolul unui regizor care a montat şi pe scena Dramaticului gălăţean – Ţino Geirun. Cu puţin înainte, pe 24 septembrie, gălăţenii au ajuns cu piesa în alt colţ de ţară, la cea de-a doua ediţie a Festivalului Teatrului Scurt de la Oradea.

„Şi acolo spectacolul a ieşit foarte bine, a fost apreciat de public, un public puţin diferit de cel din Moldova – un public mai rece, mai dur, mai analitic. În momentul în care luăm contact cu un alt gen de public, lucrul este foarte benefic pentru trupa teatrului”, a mai spus managerul gălăţean. Actorii gălăţeni au avut deci de alergat pe la festivaluri!

Reamintim că spectacolul cu premiera în martie la Galaţi, - "Trei nopţi cu Madox", jucat în vară la Festivalul internaţional de teatru de la Avignon, regizat de Radu Dinulescu, a avut, de asemenea succes, menţionat şi de presa franceză.

CITEŞTE ŞI: Tot ce trebuie să ştii despre FESTIVALUL NAŢIONAL DE COMEDIE de la Galaţi, între 20 şi 30 octombrie

Citit 1166 ori Ultima modificare Luni, 13 Octombrie 2014 19:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.