Astăzi, vernisaj Simona Andrei: Arta nudului în fotografie

Astăzi, vernisaj Simona Andrei: Arta nudului în fotografie
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

O expoziţie de artă fotografică de la care avem frumoase aşteptări se va vernisa astăzi, 4 noiembrie, de la orele 19,00, în holul Hotelului Turist, expoziţia „ERR”: fotografii de artă, alb-negru, o proiecţie video „şi multă visare”, după cum ne îmbie chiar autoarea expoziţiei, artistul fotograf gălăţean Simona Andrei, membră în Asociaţia Artiştilor Fotografi din România şi a Societăţii de Fotografie, a grupului de plasticieni "Athanor", cu expoziţii personale şi participare la multe proiecte speciale, cum au fost expoziţia de grup "Baroque en noir" sau „Foto-Document”, găzduite chiar de Muzeul de Artă Vizuală.

Vom vedea azi nuduri, speciale: „În câte feluri poţi fi dezbrăcat? Şi a fi dezbrăcat ce înseamnă? A fi vulnerabil. A tremura, cu sufletul expus. A şti ce haine să laşi pe tine ca să pari şi mai gol. A zâmbi atât de larg încât hainele să nu mai conteze. ERR adună câteva kilograme de piele, oase, muşchi, ţesut conjunctiv şi le zdrobeşte în creuzetul obiectivului Lensbaby, astfel încât, la sfârşit, nu mai rămân trupuri, ci suflete. Duhuri” - scrie artistul Simona Andrei pe pagina sa de facebook. „Colecţia cuprinde fotografii alb-negru, realizate în exclusivitate cu un obiectiv Lensbaby, fără nicio intervenţie post-procesare. Fotografiile nu urmăresc nuditatea ca atare, caracterul low-fi impus de Lensbaby aducând o contribuţie majoră la atmosfera de intimitate, de uman a proiectului.

Fotografiile sunt printate pe o hârtie fotografică specială (...). ERR (englezescul err - a greşi) - de ce un astfel de titlu? Pentru că de foarte multe ori înţelegem greşit chiar noţiunea de eroare, de păcat. Sunt etichete pe care le aplicăm, culmea, greşit.

Citit 1604 ori Ultima modificare Luni, 03 Noiembrie 2014 21:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.