Albumul „Ducu Bertzi şi Florian Pittiş în concert”, lansat şi la Galaţi

Albumul „Ducu Bertzi şi Florian Pittiş în concert”, lansat şi la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Duminică, la finalul festivalului de folk „Baladele Dunării”, a avut loc şi lansarea albumului “Ducu Bertzi şi Florian Pittiş în concert”. Invitat să susţină un recital, sâmbătă seara, după Gala laureaţilor, Ducu Bertzi a adus şi la Galaţi CD-ul pe care, iniţial, ar fi trebuit să-l promoveze alături de Moţu’.

Concert-mărturie

Albumul conţine 23 de piese, fiind înregistrarea unui spectacol de muzică şi poezie susţinut în aprilie 2006 în sala Amfiteatru a Teatrului Naţional Bucureşti. Formula de pe scenă a fost Ducu Bertzi - Mihai Neniţă - Marius Baţu - Florian Pittiş. CD-ul conţine, pe lângă porţiile legendare de folk, şi o piesă nouă cântată de Pittiş. Este vorba despre una dintre traducerile pe care le făcea după Bob Dylan, „Vin la rând alte vremuri”.

„Înregistrarea s-a făcut la doi ani şi jumătate de concerte împreună, în total aproape 50 de concerte. Aşa că ne-am gândit să şi înregistrăm unul dintre ele. Sigur, în momentul acela nu ne gândisem că viaţa va avea cursul pe care l-a avut. Preconizasem să îl scoatem în 2007 şi să mergem în turneu de promovare. Lucrurile au căpătat o turnură la care nu ne aşteptam. Florian Pittiş a plecat dintre noi şi am considerat că trebuie să treacă un timp până să lansăm albumul. Nu am vrut să folosim emoţional momentul plecării lui”, a povestit Ducu Bertzi, la o conferinţă de presă la care a participat şi Mihai Neniţă (vioară).

În curând, pe video

Discul va avea, din toamna acestui an, şi varianta video, extinsă ca durată la mai bine de două ore, faţă de cele 70 de minute redate audio. „Este un material unicat, pentru că formula aceasta de patru nu va mai exista niciodată şi atunci îl prezentăm cu bune, cu rele, aşa cum este, de altfel, orice segment de viaţă. Dar vrem să rămână aşa cum a fost pentru că e important pentru cei care vor veni”, a anticipat Ducu Bertzi prezentarea materialului video.

Ducu Bertzi va continua turneul de lansare a albumului şi în luna iunie, urmând ca, din toamnă, să investească timp şi energie în promovarea DVD-ului, promiţând că îl va aduce şi la Galaţi.

Câştigătorii festivalului ”Baladele Dunării”

Premiul I (în valoare de 2.500 de lei) i-a revenit lui Ovidiu Scridon (Bucureşti). Premiul al doilea a ajuns la Ştefan Tivodar (Bucureşti), iar Valentin Andronache (Alba Iulia) a luat premiul al treilea.

Juriul prezidat de Ioan Gyuri Pascu a acordat şi trei menţiuni, grupurilor gălăţene „Wednesday Folk” şi „Dreptul la timp” şi Iuliei Caraiman (Bucureşti).

Pe larg, despre cum au primit gălăţenii folkul în cele două seri de festival şi cum i-a răsfăţat folkul pe gălăţeni citiţi în pagina Cultură de marţi a „Vieţii libere”.

Foto 1: O lansare-spectacol, în aer liber, cu Ducu Bertzi şi Mihai Neniţă în prezidiu şi cu Florian Pittiş pe fundal muzical

Foto: Cristina Carp, Ana Beliu

Citit 855 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.