Festivalul „Leonard”, un regal seară de seară

Festivalul „Leonard”, un regal seară de seară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ritmuri indiene, balerine ucrainene şi o invitată din Japonia. Acesta este programul Festivalului „Leonard” de la acest sfârşit de săptămână. Toate spectacolele încep la ora 18,00.

Muzică indiană

Concertul de muzică clasică din această seară este dedicat iubitorilor lumii indiene. Grupul „Turya Classical” cunoscut pasionaţilor de ritmuri specifice sudului Asiei aduce la Galaţi un sitar (Victor Marius Belicu), o vioară (Anne Marie Ene), o tanpura (Costi Boia) şi o tabla (Avadhut).

Balet, marca rusă

Sâmbătă e Gala baletului, o seară care poate provoca plăceri estetice de neuitat, cum o prezintă organizatorii. Din repertoriu nu lipsesc fragmente din marile capodopere ale compozitorilor: Lacul lebedelor, Frumoasa din pădurea adormită şi Spărgătorul de nuci de Ceaikovski, Copellia de Delibes, Don Quijote de Minkus sau Romeo şi Julieta de Prokofiev.

Din programul spectacolului puteţi afla că artiştii care vor evolua pe scena „Muzicalului” sunt formaţi la celebra şcoală rusă de balet ce deţine, incontestabil, supremaţia în domeniul baletului clasic de la nivel mondial.

„Madama Butterfly”, cu japonezi invitaţi

Duminică se joacă „Madama Butterfly”, de Puccini, de data aceasta protagonistă fiind Akiko Hayakawa (Japonia). La pupitrul dirijoral se va afla Koichi Inoue (Japonia), regia aparţinând lui Giampiero Zazzara (Italia). Un spectacol în limba italiană, supratitrat în limba română, care se bucură de participarea celor doi oaspeţi din Ţara Soarelui Răsare.

Festivalul Internaţional „Leonard” se încheie abia săptămâna viitoare. Până atunci, gălăţenii se pot regala cu paleta variată de spectacole din acest weekend.

Citit 592 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.