Hram la Biserica „Pogorârea Sfântului Duh”

Hram la Biserica „Pogorârea Sfântului Duh”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De praznicul Pogorârii Sfântului Duh, biserica din Ţiglina I, de lângă Grădina Botanică, îşi aşteaptă credincioşii la hram. Începând încă de sâmbătă după-amiază vor avea loc slujbele, după rânduială.

Astfel, sâmbătă, la ora 18.00, va începe vecernia, urmată de celelalte slujbe. Apoi, duminică, în ziua marii sărbători creştine, la ora 7.30 va începe utrenia, urmată de liturghie şi de o slujbă de pomenire a ctitorilor acestui „tânăr” sfânt locaş.

Tot cu ocazia hramului, la parohia „Pogorârea Sfântului Duh” se vor desfăşura activităţi filantropice - circa 50 de familii nevoiaşe din parohie, în cazul cărora s-au făcut deja anchete sociale, vor primi pachete cu alimente.

Aproape 16 ani de slujire

Sfinţirea bisericii, ne-a spus părintele paroh pr. Carp Costică, s-a săvârşit pe 30 octombrie 1993. Au urmat doi ani în care slujbele s-au ţinut într-o capelă improvizată. În 1995, însă, a fost gata demisolul sfântului locaş, iar slujbele s-au oficiat acolo timp de mai multă vreme.

Zidirea propriu-zisă a bisericii a început în luna septembrie a anului 1996 şi s-a terminat în aprilie, doi ani mai târziu. Acum interiorul este gata pentru pictura care ar dura, apreciază părintele paroh, circa trei ani.

În paralel, a început să se ridice în preajma bisericii şi un aşezământ social în care, atunci când va fi gata, enoriaşii sărmani vor putea fi sprijiniţi, printre altele, cu masă şi asistenţă medicală. În prezent la parohia „Pogorârea Sfântului Duh”, gălăţenii cu probleme de auz care vin la Liturghie, duminica, au parte de un interpret care îi ajută să înţeleagă slujba.

Aşezarea bisericii este una cum nu se poate mai bună, pentru că în zonă nu este trafic intens, iar în vecinătate se află Grădina Botanică şi un spaţiu de joacă pentru copii.

Citit 1080 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.