Principele Radu, în vizită la Galaţi/ Lansarea „Cărţilor Regale” la Biblioteca "V. A. Urechia"

Principele Radu, în vizită la Galaţi/ Lansarea „Cărţilor Regale” la Biblioteca "V. A. Urechia"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astăzi, 19 martie, pimim o vizită princiară, se lansează „Cărţile Regale” şi Alteţa Sa Regală Principele Radu al României va acorda autografe la Biblioteca „V. A. Urechia”. Vizita va dura numai 45 de minute, începând cu ora 11,45, ocazie cu care vor fi lansate două cărţi ale colecţiei „Cărţile Regale” a Editurii.

Despre volumul „Margareta, mărturia unui sfert de veac Regal”, semnat de Sandra Gătejanu Gheorghe, director de Protocol al Casei Regale, „Jurnalul Bucureştiului” scrie că a fost editat cu ocazia marcării, în ianuarie, a 25 de ani de la sosirea în ţară a principesei Margareta, moştenitoarea tronului („cea mai importantă zi din viaţa mea”, „Mă simţeam ca şi când ar fi fost o parte din tatăl meu care se întorcea din exil. Era o responsabilitate enormă şi, în acelaşi timp, o bucurie imensă”, scria principesa) şi „cuprinde ultimii douăzeci şi cinci de ani de ani în fapte reprezentative ale Principesei Moştenitoare, bogata activitate de binefacere şi contribuţia la dezvoltarea instituţională şi culturală a României. Alături de fotografii inedite ale Familiei Regale, realizate cu ocazia evenimentelor din viaţa publică şi privată, volumul urmăreşte drumul României”.

Volumul „Trei Poduri peste lume”, cu consemnări, între 1982 şi 2003, ale principelui Radu, este prefaţat de Michel Camus, regretat scriitor francez, fondator al unui curent de gândire, producător de emisiuni la radio France Culture, redactor-şef al revistei „Obliques” (care a publicat monografii ale unor autori în viaţă), membru de onoare al Uniunii Scriitorilor din România, câştigător al Marelui premiu internaţional pentru poezie „Lucian Blaga”.


Citit 2048 ori Ultima modificare Joi, 19 Martie 2015 11:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.