Amintirile Estradei de altădată

Amintirile Estradei de altădată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Joi seara, Teatrul Muzical i-a recompensat, discret, pe foştii artişti ai instituţiei *

Generaţiile de azi şi de ieri ale Revistei „Muzicalului” şi-au dat întâlnire, joi seara, la Gala Premiilor „Leonard”, într-un eveniment-spectacol unde protagoniste au fost emoţiile. După reprezentaţia actualei Reviste, pe scenă au urcat, cum nu au mai făcut-o de 5, 10 sau chiar 25 de ani, artiştii cărora Teatrul Muzical le datorează atâtea şi atâtea seri reuşite oferite melomanilor gălăţeni.

Cinci distincţii speciale

Fie ei solişti, actori, balerini sau instrumentişti cu experienţa a zeci de spectacole în spate, puţini şi-au putut stăpâni emoţia şi nostalgiile.

Premiat cu Ordinul Muzical „Leonard” şi Diploma specială, cunoscutul Teodor Munteanu a fost exuberant, iar Margareta Chiş, căreia i s-au acordat aceleaşi distincţii, şi-a găsit cu greu cuvintele („Eu sunt mai veselă, dar acum mi-a pierit graiul”).

Aceleaşi premii le-au primit Nicolae Ciubuc, regizor şi fost director al teatrului, sosit special de la Bucureşti pentru eveniment, precum şi Alexandru Jula şi Aurel Manolache, primul director al Teatrului Muzical, chiar dacă aceştia doi din urmă nu şi-au putut ridica personal distincţiile.

Spectatorii nu mai sunt ca altădată

Teatrul gălăţean – gazdele Galei au fost Laura Sava, directorul general interimar şi Isabela Oancea, şefa Secţiei de Revistă - a adus un omagiu şi altor artişti. Printre aceştia s-au aflat carismaticul Valeriu Silion, o voce de care îşi amintesc multe dintre mamele şi bunicile de acum, balerinele Aura Olteanu, rămasă în amintirea spectatorilor pentru dansurile orientale, sau Tincuţa Daniş.

Unul dintre cei mai emoţionaţi dintre premiaţi, Mircea Rusu, recunoscut trompetist şi dirijor al trupei de instrumentişti, ne-a împărtăşit, la final, din preaplinul din suflet:

„M-a atins mult întâlnirea cu foşti colegi, amintirea succeselor, a sălilor arhipline pe care le strângea odinioară Estrada, când aveam şi câte trei reprezentanţii pe zi. Ne-am amintit şi de dragostea spectatorilor pe care o resimţeam din plin şi care se îndreaptă acum, din păcate, mai degrabă spre televiziune”.

Dragoste şi apreciere pe care, joi seara, foştii artişti, dar şi actualii membrii ai secţiei Revistă, şi-au dorit, cu siguranţă, să le simtă şi mai mult dinspre sală, acolo unde s-au aflat foarte puţini gălăţeni.

Tango cu nai, pe scena Muzicalului

După ce, vineri, „Muzicalul” a găzduit un concert integral Beethoven, în care solist a fost Thomas Pandolf (SUA), Teatrul „Nae Leonard” vă invită să petreceţi ultimele două seri din festival într-o companie extrem de plăcută.

Sâmbătă, 6 iunie, cei opt membri ai grupului „Traffic Strings” vin la Galaţi cu ritmuri de tangou argentinian. Mai exact, ei aduc mai multe compoziţii ale argentinianului Astor Piazzolla, dar le prezintă într-o manieră interpretativă cu totul specială, din care nu lipsesc influenţe de jazz şi rock. La bază este un cvintet de coarde, căruia i se adaugă, în funcţie de repertoriul abordat, diferite alte instrumente, cum ar fi naiul, acordeonul, pianul etc. Grupul şi-a căpătat o reputaţie internaţională prin susţinerea unor turnee în importante săli din Europa şi America de Nord.

La final, operă

Duminică, în ultima seară de Festival „Leonard”, gălăţenii pot revedea opera „La Rondine”, de Giaccomo Puccini, de data aceasta cu un debut în rolul protagonistei, Liana Podlovski. De menţionat că spectatorii vor vedea singura punere în scenă din România a acestei creaţii pucciniene.

Explicaţie foto: Emoţii, flori şi diplome, joi, la Gala premiilor „Leonard”

Citit 891 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.