Ţuculescu, Ghiaţă şi Schweitzer Cumpăna, la Muzeul de Artă Vizuală

Ţuculescu, Ghiaţă şi Schweitzer Cumpăna, la  Muzeul de Artă Vizuală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi s-a deschis ieri o expoziţie care reuneşte 24 de creaţii realizate de trei mari personalităţi ale picturii româneşti - Ion Ţuculescu, Dumitru Ghiaţă şi Rudolf Schweitzer Cumpăna.

„Sunt trei artişti foarte diferiţi pe care i-am aşezat în aceeaşi expoziţie cu un anumit scop. Poate mai puţin cel tematic, chiar dacă toţi trei s-au  inspirat din lumea satului şi a tradiţiilor rurale. M-a interesat tehnica de lucru – folosirea acestei paste consistente care înseamnă materie, culoare, ceva palpabil, care datorită artei lor se transformă în spirit. Sunt trei personalităţi foarte diverse care se întâlnesc prin intermediul materiei culturale în zona spiritului”, a precizat  în deschidere organizatoarea expoziţiei, criticul de artă Mariana Cocoş Tomozei.

Aceasta a mai declarat că speră ca lucrările celor trei pictori de marcă să atragă atenţia publicului gălăţean asupra valorilor incontestabile de care dispune Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi. Expoziţia va fi deschisă toată luna iunie.

Ar fi interesant de adăugat că una dintre lucrările lui Ţuculescu se află expusă în momentul de faţă la Lisabona, în Muzeul Naţional de Artă, unde este încă deschisă expoziţia „Culorile avangardei româneşti”

Citit 833 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.