Vernisaj la Galeriile „Mantu” din Galaţi

Vernisaj la Galeriile „Mantu” din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Seara de luni, 1 iunie, dedicată celor care şi-au păstrat copilăria, cu dragostea pentru misterele peisajelor admirate din tablouri, s-a deschis la Galeriile de artă „Nicolae Mantu” cu vernisajul expoziţiei de pictură a Silviei Ichim. „La taine cu pădurea” conţine 31 de lucrări în ulei pe pânză, majoritatea peisaje.

Primită cu căldură de critică la lansare, autoarea a declarat cu modestie că nu ştie dacă s-au spus lucruri frumoase din bunăvoinţă pentru expozant. Criticul Mariana Tomozei Cocoş a observat în cuvântul său trei abordări la artista expusă: una impresionistă, una fantastică şi o a treia nonfigurativă. Criticul de artă a remarcat culorile luminoase în peisajele de iarnă şi culorile calde în peisajele din celelalte anotimpuri, subliniind prezenţa vegetalului şi a apei, a poeticului imaginii. Ca gazdă a evenimentului, preşedintele Filialei Galaţi a Uniunii Artiştilor Plastici din România, pictorul Aurel Manole, a salutat prezenţa invitatei din afara filialei şi a remarcat grafismele interesante care fac parte din materia picturală.

Cu umor şi un mesaj cald şi plin de modestie, expozanta, ţintuită într-un cărucior în urma unei operaţii, şi-a cerut scuze că stă jos în faţa publicului.

Plasticiana a mulţumit printre alţii şi gălăţenilor care l-au votat pentru Parlament pe senatorul Ichim, căci, forţată şi de absenţa soţului plecat cu treburi în capitală, şi-a umplut timpul descoperind astfel pasiunea pentru pensulă. „A fost la vremea aceea foarte supărată pe mine”, şi-a amintit senatorul, mulţumit că soţia a folosit pensula şi nu cuţitul, cuţitul de şevalet. Singurul merit pe care l-a acceptat senatorul fiind acela de „şofer al doamnei”.

Neobişnuita popularitate de care se bucură medicul chirurg şi omul politic a populat ca niciodată vernisajul şi cu presă specializată pe politic şi monden. Lucrările au fost însă apreciate cu adevărat de plasticienii prezenţi.

Citit 1963 ori Ultima modificare Marți, 02 Iunie 2015 18:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.