Dobrogea în imagini, de miercuri, la Muzeul de Ştiinţele Naturii

Dobrogea în imagini, de miercuri, la Muzeul de Ştiinţele Naturii
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi vernisează miercuri, de la ora 13,00, o nouă expoziţie de fotografie: „Dunărea, Dobrogea, Delta”, organizată de instituţia gazdă în colaborare cu Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” din Tulcea.  Colecţia reuneşte o selecţie de 60 fotografii color, realizate în diferite perioade ale anului, reflectând aspecte ale patrimoniului natural al judeţului Tulcea: peisaje, floră, fauna, cu accent pe habitate şi specii rare şi protejate. Amplasarea geografică, caracteristicile istorice, spirituale şi etnice fac din Dobrogea cel mai atractiv şi interesant loc al României, diversitatea fiind principala sa caracteristică. Peisajul Dobrogei şi legendele locului au fascinat întotdeauna pe cei ce au trecut prin acest ţinut, fie ei călători, cotropitori, localnici ori artişti. Iar autorii fotografiilor sunt recunoscuţi pentru profesionalismul şi dragostea lor pentru natura dobrogeană: Mihai Baciu, Iliuţă Goean, Valeriu Leonov, Daniel Petrescu şi Mihai Petrescu.

Expoziţia va rămâne deschisă până pe 30 august 2015.

Citit 2275 ori Ultima modificare Luni, 29 Iunie 2015 17:06

2 comentarii

 • postat de @Dorin
  Marți, 30 Iunie 2015 16:54
  5.13.131.***
  bezergheanu e doar un bun si experimentat tehnician al aparatelor foto, in rest lipsa sa de educatie plastica fiind remarcabila de catre orice profesor de desen din tara. Foloseste tehnica foto de prima mana, lucru evident in pozele sale, dar suprasaturarea culorilor si cadrele cu pipitze, fie si insarcinate, sunt de un prost gust la mare moda acum, din pacate. Intr-o lume a manelismului, bezergheanu e un fel de salam, catalin botezatu sau adi-minune, personaj de succes dar cu un bagaj informativ jalnic in domeniul culturii plastice si cu o imaginatie creativa extrem de redusa. Si-n privinta Dobrogei exista fotografi mult, mult mai interesanti. Evident ca-s invidios pe succesul sau ieftin, dar si pe cadrele cu pasarile sale care, totusi, is uluitoare.
  3
  0
  Raportează
 • postat de Dorin
  Marți, 30 Iunie 2015 14:51
  5.13.253.***
  Valeu fratilor!
  Aveti unul dintre cei mai mari fotografi din tara si din Europa aci in ograda voastra si voi va chinuiti cu fotografii care nu reprezinta asa cum trebuie Delta? Ati studiat, sunt sigur fotografiile lui Mircea Bezergheanu facute in toata Dobrogea, dar nu v-a lasat mandria sa acceptati ca avem oameni de valoare chiar aici sub nasul nostru. Poate pentru ca este stimat si urmat de mii si mii de fotografi din toate colturile zarilor .. El este singurul fotograf care poate acoperi o expozitie gigant cu si despre diversitatea Deltei, a faunei si florei acestui minunat taram.
  Si cu toate asta nu inseamna ca sunt unul dintre alte mii de adulatori .. ci doar unul care apreciaza corect meritele dumnealui!
  2
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.