ACTIVITĂŢI ÎN TIMPUL VACANŢEI: Începe tabăra de creaţie la Muzeul Satului

ACTIVITĂŢI ÎN TIMPUL VACANŢEI: Începe tabăra de creaţie la Muzeul Satului
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Timp de o săptămână, 38 de copii din Galaţi vor renunţa să folosească telefonul mobil, calculatorul, sau alte aparate ce aparţin noii tehnologii, şi se vor întoarce în timp, învăţând să trăiască altfel, ca pe vremea bunicilor. Secţia de Cercetare, Conservare şi Valorificare a Creaţiei şi Tradiţiei Populare din cadrul Centrului Cultural „Dunărea de Jos” (CCDJ), organizează, în perioada 13 - 17 iulie 2013, la Muzeul Satului „Petru Caraman” de la Gârboavele, o nouă ediţie a „Taberei de creaţie”.

Acţiunea are ca scop iniţierea tinerilor sau familiarizarea acestora cu tradiţia populară prin demonstraţii de meşteşug şi o mulţime de ateliere de creaţie, cum ar fi olărit, realizarea măştilor populare, încondeierea ouălor. După ce vor vedea cum se fac toate acestea, urmărindu-i atent pe meşterii populari care folosesc tehnicile tradiţionale, fiecare participant va avea posibilitatea de a-şi pune în practică cunoştinţele şi deprinderile, realizând un obiect de artă populară.

„În cadrul taberei de creaţie se vor organiza jocuri de copii inspirate din studiile marilor folclorişti români, sesiuni de vizionare a unor filme documentare etnografice, sesiuni de iniţiere în dansul popular tradiţional şi activităţi de cunoaştere a personalităţilor gălăţene din domeniul etnografiei şi folclorului”, spune Anişoara Ştefănucă, şeful Serviciului Cercetare de la CCDJ Galaţi.

La final, vor fi oferite diplome de participare şi se va organiza o expoziţie cu obiectele tradiţionale realizate de copii, la Muzeul Satului.

Citit 1725 ori Ultima modificare Vineri, 10 Iulie 2015 14:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.