ÎNCEPE FESTIVALUL FANFARELOR! Află UNDE se va desfăşura şi care este PROGRAMUL
Foto: Imagine de la o ediţie precedentă a festivalului

ÎNCEPE FESTIVALUL FANFARELOR! Află UNDE se va desfăşura şi care este PROGRAMUL
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Intrare liberă la 13 formaţii din ţară şi străinătate, în fiecare zi, începând de la ora 18,30


Între 7 şi 9 august, pe Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, dar şi în alte locuri din Galaţi şi Tecuci, se va desfăşura cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Fanfare “Iosif Ivanovici”: un weekend întreg de alămuri!

În fiecare zi, de la ora 18,30, 1.000 de scaune îi aşteaptă pe melomanii acestui gen, într-un regal cu intrarea liberă. În fiecare seară, paralel concertului de la Sindicate, alte fanfare vor fi prezente şi în parcurile oraşului sau pe Faleză, iar sâmbătă şi duminică la Tecuci, în Grădina Publică, ne-a spus, într-o conferinţă de presă, dirijorul Marin Boroghină, şeful Fanfarei Centrului Cultural Dunărea de Jos (CCDJ), organizatorul tradiţionalului festival.

Dirijorul Marin Boroghină

Ca şi la Festivalul de film, Transurb îşi decalează programul până la ora 23,00, oră la care ar urma să se încheie spectacolele. Vor evolua, din ţară şi străinătate, fanfarele: “Valurile Dunării” Galaţi (a CCDJ), “Muzica Apelor” - Constanţa, fanfara Municipalităţii Edirne, Turcia, cea din Chetriş - Iaşi, a Fraţilor Lucan, “Transilvania” din Alba Iulia, cea a comunei Şoldăneşti şi cea a comunei Slobozia Mare, ambele din Republica Moldova, “Valahia” - Giurgiu, “Kováts András”, a comunei Reci - Covasna (prezentă cu 45 din cei 60 de membri, cât trei fanfare normale!), cea de tineret a municipiului Sighişoara, “Bârlădeaca” din Bârlad, Fanfara Creştină Cazasu - Brăila, cvartetul de clarinetişti Clarinarmonia, Italia. Vor complreta cu momente frumoase de dans elevii Şcolii de Dans Sportiv „Fantezia” şi nu va lipsi Grupul de Majorete Genys Modele. Balerini şi solişti de la Teatrul „Leonard” vor dansa şi vor interpreta arii celebre din opere şi operete.

După 19,30, în fiecare seară, fanfare vor fi prezente şi în parcurile oraşului sau pe Faleză, iar sâmbătă şi duminică la Tecuci, în Grădina Publică. Scenă mare de la Sindicate, de 10 m. 14, oferită de Consiliul Judeţului, luminile sunt instalate de o echipă profesionistă, Primăria a oferit spaţiul, curăţenia, toaletele şi asigură ordinea.

Programul pentru azi

La 18,30, astăzi, 7 august, începe defilarea fanfarelor, spectaculoase prin ritm şi uniforme. Se vor intona imnurile României şi Uniunii Europene, urmate de celebrul vals al lui Ivanovici, „Valurile Dunării”. La ora 19,00, fanfara gălăţeană, care poartă numele valsului de mai sus, va sparge gheaţa. La 19,45, „dau turcii”… din Edirne, apoi, de la 20,15, vom asculta prodigioasa fanfară „Valahia” din Giurgiu. În jur de 20,45 vine în faţa publicului fanfara celebrei cetăţi a Sighişoarei. La 21,30, cea din Constanţa, cu un nume predestinat – “Muzica Apelor”. De la 22,00, concertul Fanfarei “Kovats Andras” din Reci-Covasna încheie în forţă şi număr programul zilei. Concomitent, de la 19,30, pe Faleza inferioară cântă “Bârlădeanca”, urmată, de la 20,00, de “Transilvania”, iar în Grădina Publică, de la 20,00, “Chetriş”, urmată, de la 20,30, de Slobozia Mare – Republica Moldova.

Vom reveni cu programul zilelor următoare.

Citit 4777 ori Ultima modificare Sâmbătă, 08 August 2015 10:10

4 comentarii

 • postat de ada
  Vineri, 07 August 2015 22:34
  84.117.46.***
  am fost in seara asta pe faleza, a fost foarte frumos, pacat ca spectatorii erau cam rari..
  0
  5
  Raportează
 • postat de Animal X
  Vineri, 07 August 2015 12:59
  5.13.181.***
  Ai dreptate SS, doar ca fanfarele sunt acceptabile. Sa vezi ce vine mai incolo luna asta, Doina Covurluiului. Acolo marlanism ca la el acasa.

  Astia cu fanfarele mai canta din Shindler's List, Eyes Wide Shut, un Strauss.
  7
  2
  Raportează
 • postat de ss
  Vineri, 07 August 2015 10:57
  5.13.236.***
  Fiecare pe masura, la Cluj Napoca UNTOLD la Galati Fanfarod! Se da si o portie de sarmalute gratis sau macar o fasolica sa acompaniem si noi fanfarele? Fiind vorba de fanfare e alta rezonanta dupa fasolica altfel doar scartieturile matelor goale nu se vor face remarcate. Dupa fanfare o manea ceva sa se distreze toata suflarea melteano cocalara?
  9
  2
  Raportează
 • postat de un galatean de patru generatii
  Vineri, 07 August 2015 07:55
  5.13.144.***
  Frumos! Multe amintiri !!! Tatal meu a cantat in famfara, acum 60 de ani! Atunci s-a indragostit mama de el. Subtirel, cu uniforma impecabila ! Cred ca toti erau frumosi! Cantau in Gradina Publica...... Nu l-am vazut atunci , stiu numai din povestirile mamei. De data asta, Bravo Primar!
  4
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.